Търсене
РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
Областна администрация на Област Русе
Новини

ПРИЗИВ НА ОБЛАСТНИЯ УПРАВИТЕЛ ГАЛИН ГРИГОРОВ

четвъртък 26 март 2020

Областният управител на област Русе Галин Григоров отправя апел към всеки, който може да подпомогне болниците в региона, така че те да бъдат достатъчно добре подготвени при евентуална необходимост да посрещнат и да започнат да лекуват пациенти, заболели от COVID-19.

„Изпитанието, пред което сме изправени представлява изключително предизвикателство за всеки от нас, но най-вече за лекарите, на които поверяваме своя живот! Тяхната сила, дух и отдаденост служат за пример във времена на криза! Нека за пореден път докажем, че сме едно достатъчно зряло общество, което може да се справи и с тази беда!

Благодаря на тези от Вас, които постъпиха напълно безкористно и направиха първите дарения за двете университетски болници в Русе!

Вярвам, че има много добри хора и те няма да останат безучастни, а напротив ще направят всичко по силите си и ще се включат в подпомагането на всяко едно от лечебните заведения от областта, които понастоящем са определени, че ще лекуват болни от коронавирус!

Вярвам, че не сме изгубили човешкото в себе си!

Не забравяйте – заедно сме по-силни! Заедно ще се справим и в тази битка!“, споделя още Григоров.

Към момента на територията на област Русе има шест болници, които са определени за лекуване на болни от коронавирус, а именно УМБАЛ „Канев“, УМБАЛ „Медика – Русе“, Специализираната болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания „Д-р Димитър Граматиков – Русе“, Комплексният онкологичен център, Центърът за психично здраве, както и Многопрофилната болница за активно лечение „Юлия Вревска“ в гр. Бяла.

От Центъра за психично здраве в Русе заявяват нужда от ръкавици, маски и предпазни очила, а за болницата в Бяла е най-наложително снабдяването с предпазни облекла за многократна употреба под формата на гащеризони. Същите са и нуждите на Белодробната болница и Комплексния онкологичен център, като освен това за Специализираната болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания „Д-р Димитър Граматиков – Русе“ са необходими и поне още 200 бързи теста за COVID-19, които са на приблизителна стойност около 7000 лв.

От своя страна в Комплексния онкологичен център са в готовност да разкрият допълнителни реанимационни легла за интензивно лечение, но за тази цел ще трябва да се закупи и оборудване.

Припомняме дарителските сметки в полза на двете университетски болници в Русе:

УМБАЛ „Канев“ АД:

BG 20FINV9150 1016 068461

BIC: FINVBGSF  ПИБ АД;

 

УМБАЛ „МЕДИКА РУСЕ“ ООД:

IBAN: BG35 TTBB 9400 1528 8616 67

BIC:TTBBBG22 ЕКСПРЕСБАНК.

Призоваваме преди да бъде направено дарение, всеки, желаещ, да се свържи със съответното лечебно заведение с цел получаване на допълнителна информация.

Необходимо е да се отбележи, че от страна на държавата на територията на областта са раздадени или са в процес на раздаване почти 1900 маски FFP2, 100 маски с хепа филтър, 2100 еднократни гащеризона, 4000 очила, над 870 маски MP-70, както и голямо количество спирт. Институциите в региона правят всичко необходимо за справяне със ситуацията, но въпреки това посочените лечебни заведения имат нужда от подкрепа.

Подробна информация за необходимата апаратура и съответно консумативи за оборудване на реанимация в Комплексния онкологичен център, както и друга необходима информация може да бъде открита в раздел „Важни съобщения“ на интернет сайта на Областна администрация Русе и по-конкретно на следния уеб адрес: https://www.ruse.bg/priziv-za-darenie-za-podpomagane-na-bolnicite-v-oblast-ruse-za-spravyane-s-eventualno-razprostranenie-na-zabolyavaneto-covid-19.

Календар
Обявления
Асоциация по В и К
EUROREGION DANUBIUS

АКТУАЛНО

Достъп до информация
Профил на купувача

Антикорупционна кутия
Полезни връзки

 

 

 

Достъпност
Областна администрация - Русе
Web design & SEO by Zashev Design