Търсене
РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
Областна администрация на Област Русе
Новини

ПРИЧИНАТА ЗА ЗАДИМЯВАНЕТО И НЕПРИЯТНАТА МИРИЗМА В РУСЕ СА МНОЖЕСТВО ЗАПАЛЕНИ СТЪРНИЩА НА РУМЪНСКА ТЕРИТОРИЯ

вторник 01 октомври 2019

Областна администрация Русе информира, че във връзка с получени сигнали от граждани за задимяване, придружено със сажди и неприятна миризма от горене, беше извършена спешна проверка от експерти от Регионалната инспекция по околната среда и водите.

Констатирано беше, че причината за така създалата се ситуация са множество локални огнища на територията на Румъния, намиращи се западно от гр. Русе. С оглед на горепосоченото беше създадена своевременна организация за изпращане на съответната информация и снимков материал до компетентните румънски органи.

В резултат на предприетите мерки беше получена обратна информация, че става дума за запалени стърнища, както и че противопожарните служби работят на терен и правят всичко възможно за потушаване на пожара.

От Регионалната инспекция по околната среда и водите са извършили измервания на нивата на фините прахови частици, като за изтеклото денонощие не е констатирано превишаване на нормите.

Институциите от българска и румънска страна са в постоянен контакт и при необходимост са в готовност да предприемат допълнителни действия.

Календар
Обявления
Асоциация по В и К
EUROREGION DANUBIUS

АКТУАЛНО

Достъп до информация
Профил на купувача

Антикорупционна кутия
Полезни връзки

 

 

 

Достъпност
Областна администрация - Русе
Web design & SEO by Zashev Design