Търсене
РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
Областна администрация на Област Русе
Новини

ПРЕЗ ТЕРИТОРИЯТА НА ОБЛАСТТА ЩЕ ПРЕМИНЕ ВОЕННА ТЕХНИКА, УЧАСТВАЩА В СЪВМЕСТНО НАТОВСКО ОБУЧЕНИЕ

четвъртък 30 май 2019

Заместник областният управител на област Русе Валентин Колев се срещна с представители на екипа за граждански дейности, участващи в обучението „SABER GUARDIAN 2019“.

Повод за срещата беше преминаването на колони с военна техника през територията на региона.

По време на срещата беше представен график за движение на техниката, според който днес към момента през областта са преминали 11 единици бойна техника.

За датите 2-ри, 6-ти и 7-ми юни се очаква да преминат по-голям брой машини, като на 2-ри юни (неделя) през Русенска област е предвидено да преминат около 90 единици военна техника. На 6-ти юни (четвъртък) се очаква техният брой да бъде 61, а на 7-ми (петък) 12.

Военните машини влизат на територията на Република България през ГКПП „Кап. Петко Войвода“, като на територията на област Русе преминават по определен маршрут и график, а при необходимост се използва полигона край село Николово. Техниката напуска територията на страната през ГКПП „Дунав мост“. Според графика предвижването през територията на областта ще се осъществява през светлата част на денонощието и ще бъде в часовия диапазон между 13.30 ч. и 17.30 ч.

Според представителите на екипа е възможно преминаването на военна техника в района до 27.06.2019 г.

Също така те изразиха своето задоволство за подкрепата, координацията и съдействието, което са получили от страна на Българската армия, държавната и местна власт за обезпечаване протичането на събитието.

С провеждането на срещата се осигурява необходимата прозрачност и информираност на ръководството на областта и на гражданите относно преминаването на техниката, участваща в съвместното натовско обучение. Получената информация ще подпомогне постигането на необходимата координация между институциите, ангажирани с безпрепятственото преминаване на военната техника и осигуряване спокойствието на гражданите.

Календар
Обявления
Асоциация по В и К
EUROREGION DANUBIUS

АКТУАЛНО

Достъп до информация
Профил на купувача

Антикорупционна кутия
Полезни връзки

 

 

 

Достъпност
Областна администрация - Русе
Web design & SEO by Zashev Design