Търсене
РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
Областна администрация на Област Русе
Новини

ПРЕВАНТИВНИ МЕРКИ ЗА ПРЕДСТОЯЩИЯ ЗИМЕН СЕЗОН БЯХА ОБСЪДЕНИ В ОБЛАСТНАТА УПРАВА В РУСЕ

понеделник 19 октомври 2020

Идният понеделник ще се проведе извънредно заседание на Областния оперативен щаб, на което ще бъдат разяснени детайли от разработвания понастоящем подробен алгоритъм за преминаване на ученици при необходимост в дистанционна форма на обучение. Алгоритъмът ще бъде изцяло базиран на препоръките и разпорежданията на съответните министерства, но неговата специфика ще се изразява в механизма на координация между заинтересованите страни. Важно е да се отбележи, че подобен алгоритъм ще се използва само при повишена заболеваемост в съответната паралелка, като ученето от вкъщи ще бъде за определен период, а не за целия срок. Целта е по този начин да се постигне максимално ефикасна координация между институциите на местно, регионално и национално ниво. Имайки изготвен подобен план за действие, то административната тежест за училищата ще бъде сведена до минимум, което означава, че реакциите ще бъдат максимално бързи и ефективни.

Това беше разисквано на проведена по-рано през деня среща, която беше свикана от заместник областния управител на област Русе Свилен Иванов. На нея присъстваха още директорът на Регионалната здравна инспекция д-р Маргарита Николова, както и представители на Регионалното управление на образованието и на Община Русе.

Очаква се подробностите около алгоритъма за действие да станат ясни през другата седмица.

От Областния оперативен щаб апелират към жителите и гостите на Русе да спазват всички необходими мерки за дезинфекция, дистанция и дисциплина. „Нека бъдем отговорни към собственото си здраве, както и към това на тези около нас!“, каза още Свилен Иванов.

Календар
Обявления
Асоциация по В и К
EUROREGION DANUBIUS

АКТУАЛНО

Достъп до информация
Профил на купувача

Антикорупционна кутия
Полезни връзки

 

 

 

Достъпност
Областна администрация - Русе
Web design & SEO by Zashev Design