Търсене
РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
Областна администрация на Област Русе
Новини

Представители на три дунавски страни гостуваха в Областна администрация - Русе

четвъртък 17 февруари 2011

 

Областна администрация – Русе беше домакин на част от Втората среща по проект за регионални политика. Партньори по него са българската Община Две могили, румънската Кълъраш, полската Биелск Подласки и австрийската Тулн.

         Сред официалните гости на срещата днес бяха зам.-посланикът на Полша в РБългария г-жа Анна Янишевска – Нетубич и г-н Ергин Емин – Асоциация на българските градове и региони. Във форума участваха представители на четирите общини, партньори по проекта.

         В приветствието си към чуждестранните гости, зам.обл.управител Петър Даскалов каза: „Тази съвместна инициатива е поредното доказателство за ползотворното сътрудничество между страните-членки на Европейския съюз. То затвърждава важната роля на Дунавската стратегия за развитието на всички държави по поречието на Дунав. Неслучайно домакин на днешната среща е град Русе, тъй като той е център за реализирането на стратегията в България.

         Убеден съм, че този проект ще даде възможност на Българската и Румънската страна да се утвърдят като пълноправни членове на Евросъюза. Съвместната инициатива ще подпомогне двете страни в усвояването на добрите практики на Австрия и Полша по отношение работата с еврофондовете в областта на регионалните политики.”

         Приветствие към участниците в срещата поднесоха и кметът на Община Две могили Драгомир Дамянов и Ергин Емин. По време на форума, чуждестранните гости бяха запознати с Актуализирания документ за изпълнение на Областната стратегия на Област Русе 2010 – 2013 г. Стратегията беше презентирана от консултанта към Областна администрация Страхил Карапчански.

         Представителите на дунавските страни определиха представянето на документа като изключително полезно и изразиха надежда за бъдещо ползотворно сътрудничество между всички дунавски и европейски държави в контекста на динамично развиващата се глобализация.

 

Календар
Обявления
Асоциация по В и К
EUROREGION DANUBIUS

АКТУАЛНО

Достъп до информация
Профил на купувача

Антикорупционна кутия
Полезни връзки

 

 

 

Достъпност
Областна администрация - Русе
Web design & SEO by Zashev Design