Търсене
РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
Областна администрация на Област Русе
Новини

ПРЕДСТАВИХА ДЕЙНОСТИТЕ ПО МЕЖДУНАРОДЕН ПРОЕКТ, КАСАЕЩ РАЗВИТИЕТО НА СЪТРУДНИЧЕСТВОТО В ОБЛАСТТА НА КОРАБОПЛАВАНЕТО

вторник 21 май 2019

Заместник областният управител на област Русе Валентин Колев беше сред официалните гости на специализираното речно изложение “River show”, което се проведе днес на кораба „Русчук“.

По време на събитието бяха представени и детайлно постигнатите резултати по международен проект, чийто фокус е насочен към повишаване привлекателността на река Дунав и Черно море по отношение на морския и вътрешноводния транспорт, като идеята е по този начин регионът да се превърне в „портал“, свързващ Централна Европа и Черно море с Каспийския регион и Далечния изток.

Заместник областният управител благодари за отправената покана и поздрави българските участници в проекта с успешното приключване на всичките дейности по него. Изразена беше увереност, че извършеното ще допринесе за развитието на пристанищната инфраструктура, за привличането на по-големи обеми товари и за развитието на прилежащите до реката региони. Беше посочено, че този проект разчупва рамките на традиционното двустранно сътрудничество, включвайки 10 страни от поречието на река Дунав.

От името на областния управител Галин Григоров беше връчен поздравителен адрес и заявена категоричната подкрепа на Областна администрация Русе за осъществяването на бъдещи съвместни инициативи и проекти.

Сред специфичните проектни цели са подобряване устойчивостта на транспортната система, укрепване на сътрудничеството между съответните заинтересовани страни в региона, както и подобряване на бизнес средата.

Освен Държавно предприятие „Пристанищна инфраструктура“ партньори по проекта, който е под наименование “DBS Gateway Region” са още 10 институции от Австрия, България, Румъния, Сърбия, Словакия, Унгария и Хърватия, както и 20 асоциирани стратегически партньора от горепосочените държави, а също и от Германия, Украйна и Молдова.

На събитието присъства и заместник-кметът по европейско развитие на Община Русе д-р Страхил Карапчански, който също поздрави присъстващите и връчи поздравителен адрес от името на кмета Пламен Стоилов.

Календар
Обявления
Асоциация по В и К
EUROREGION DANUBIUS

АКТУАЛНО

Антикорупционна кутия

Профил на купувача
Достъп до информация
Полезни връзки

 

 

 

Достъпност
Областна администрация - Русе
Web design & SEO by Zashev Design