Търсене
РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
Областна администрация на Област Русе
Новини

Поздравителен адрес от областния управител Пламен Стоилов получи новият Доктор Хонорис Кауза на Русенския университет

понеделник 06 юни 2011

 

Известният Германски юрист Уве Кергел беше удостоен днес с почетното звание „Доктор Хонорис Кауза” на Русенския университет. Това стана по време тържествена церемония в новия корпус на висшето училище. На нея присъстваха последният премиер на бившата ГДР Лотър Де Мезиер, който понастоящем е партньор на Кергел в най-голямата берлинска адвокатска кантора „Кергел, Де Мезиер и партньори”; русенският народен представител Меглена Плугчиева; зам.-областният управител Петър Даскалов; кметът на Община Русе Божидар Йотов; ректорът на Русенския университет проф. д-р Христо Белоев; гости от Германия и представители на Академичната общност и русенски фирми.

След като главният секрета на висшето училище доц. Таня Грозева обяви законността на процедурата, ректорът проф. Белоев удостои лично г-н Кергел с почетното звание. Наред с грамота и статуетка, г-н Кергел получи и почетния знак на РУ. Деканът на Юридическия факултет проф. Емил Мингов представи на присъстващите почетния доктор.

В тържественото си слово Уве Кергел говори за актуални проблеми на Европейското правно пространство. Той призова всички адвокатски колегии на Стария континент, както и младите юристи, които се присъединяват към тях да оползотворят възможностите, които им дава Европа.

Преди да отправи своя поздрав към новия „Доктор Хонорис Кауза”, г-н Де Мезиер получи от ректора на РУ Кристалния знак на университета.

В приветствието си към г-н Кергел, г-жа Плугчиева подчерта, че е имала възможност да работи с него като бивш посланик в Германия, и че удостояването му с почетното звание е чест за Русенската Алма матер.

На свой ред, зам.-областният управител Петър Даскалов връчи на г-н Кергел от името на областния управител Пламен Стоилов поздравителен адрес, мултимедиен албум за Русе, филм за Област Русе и елегантна вратовръзка. Рекламни материали за града и региона получи и г-н Де Мезиер.

Почетна златна значка на Русе получиха господата Кергел и Де Мезиер от кмета Божидар Йотов.

Календар
ИЗБОРИ 2021

Обявления
Асоциация по В и К
EUROREGION DANUBIUS

АКТУАЛНО

Достъп до информация
Профил на купувача

Антикорупционна кутия
Полезни връзки

 

 

 

Достъпност
Областна администрация - Русе
Web design & SEO by Zashev Design