Търсене
РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
Областна администрация на Област Русе
Новини

ПОВЕЧЕ ОЗДРАВЕЛИ И ПО-МАЛКО ЗАРАЗЕНИ С COVID-19 В ОБЛАСТ РУСЕ ПРЕЗ ВЧЕРАШНИЯ ДЕН

петък 30 април 2021

Четири пъти повече оздравели отколкото заразени с COVID-19 за последните 24 часа в Русенско отчитат от Регионалната здравна инспекция. За изминалото денонощие заболелите в областта са 60, а излекуваните 281. 54 от случаите са в община Русе. Трима заразени има в община Иваново, двама в Ценово и един във Ветово. Така от началото на пандемията диагностицираните с коронавирус в областта достигнаха 13530, а преболедувалите 11423. Активните случаи са 1292. По последни данни намиращите се на болнично лечение в областта са 306, като 51 от тях са в реанимация. Към момента свободните легла са точно 100, от които пет са за интензивни грижи.

За последното денонощие са починали две жени и четирима мъже с положителен тест за коронавирус. Смъртните случаи на хора с COVID-19 от началото на пандемията до сега станаха 815, като починалите са на възраст между 26 и 98 години. 465 от тях са мъже, 350 са жените. Ръководството и екипът на Областна администрация Русе изказват съболезнования на близките и роднините на покойниците.

Позовавайки се на данните от Единния информационен портал става ясно, че за последното денонощие област Русе е на шесто място по заболеваемост в страната. За изминалите 24 часа няма област без нови случаи на коронавирус, като с най-малко е Разград – 6.

До момента в областта са извършени 19891 имунизации, като повторна доза са получили 4544 лица, което означава, че при тях имунизационният процес е приключил. Само през вчерашния ден са поставени 569 ваксини.

Областният оперативен щаб и здравните власти апелират за спазване на противоепидемичните мерки по време на предстоящите празници.

Припомняме, че днес до 16.00 ч. в болницата в Бяла „Юлия Вревска“ е осигурен „зелен коридор“ за имунизация срещу коронавирус. Не се изисква предварително записване, а пожелалите могат да избират между ваксините на „Пфайзер“ и „Астра Зенека“.

Календар
ИЗБОРИ 2021

Обявления
Асоциация по В и К
EUROREGION DANUBIUS

АКТУАЛНО

Достъп до информация
Профил на купувача

Антикорупционна кутия
Полезни връзки

 

 

 

Достъпност
Областна администрация - Русе
Web design & SEO by Zashev Design