Търсене
РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
Областна администрация на Област Русе
Новини

ПОВЕЧЕ ОТ 30 ТОП КОМПАНИИ ГОТОВИ ДА ДАДАТ НОВА ВЪЗМОЖНОСТ НА ТЪРСЕЩИТЕ РАБОТА

петък 29 май 2020

За пореден път Областна администрация Русе подкрепя инициатива, свързана с насърчаване на трудовата заетост.

Това ще стане възможно благодарение на предстоящото провеждане на „Виртуални дни на кариерата“ 2020. Събитието ще се състой на 16-ти юни от 11.00 до 17.00 часа и ще бъде изцяло онлайн. На практика това е единственото кариерно събитие в страната в условията на здравна и икономическа криза и представлява уникална възможност за хората да се срещнат с нови работодатели.

Инициативата се организира от JobTiger и се приема за следваща технологична крачка в развитието на кариерните форуми. То позволява на търсещите работа или стаж да кандидатстват от различни градове, по най-удобния и бърз за тях начин – практически от всеки компютър, таблет или смартфон, без да прекъсват нормалните си дневни активности, без да пътуват и като спазват необходимата дистанция.

Понастоящем малко над 20 водещи фирми в различни сфери са потвърдили участието си, но очакванията са до деня на събитието техният брой да надвиши 30.

Ръководството на Областна администрация Русе напълно подкрепя кариерното развитие на студентите от региона и припомня, че е сред най-активните участници, предоставящи възможност за стаж и последващо започване на работа, базирайки се на всички налични възможности. Сред тях са програмите за студентски практики, студентски стажове в държавната администрация, „Старт на кариерата“, както и започване на стаж по всяко време в структурата на държавната администрация при изявено желание. Областният управител Галин Григоров изказва благодарност на екипа на JobTiger и изразява увереност, че сътрудничеството в името на кариерното развитие на студентите от България, в т.ч. както на обучаващите се в Русенския университет „Ангел Кънчев“, така и в местния филиал на Висшето училище по агробизнес и развитие на регионите, ще продължи да бъде приоритет в отношенията между двете организации.

През март тази година Областна администрация Русе беше институционален партньор и на най-големия кариерен форум в България „Национални дни на кариерата“ 2020, който също се проведе виртуално и в него участваха повече от 5000 души.

Календар
ИЗБОРИ 2021

Обявления
Асоциация по В и К
EUROREGION DANUBIUS

АКТУАЛНО

Достъп до информация
Профил на купувача

Антикорупционна кутия
Полезни връзки

 

 

 

Достъпност
Областна администрация - Русе
Web design & SEO by Zashev Design