Търсене
РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
Областна администрация на Област Русе
Новини

ПОРЕДИЦА ОТ СЪБИТИЯ В РАМКИТЕ НА НЯКОЛКО ДЕНА ЩЕ ПОСТАВЯТ АКЦЕНТ ВЪРХУ ЗНАЧЕНИЕТО НА РЕКА ДУНАВ ЗА ТРАНСГРАНИЧНОТО РАЗВИТИЕ

понеделник 17 юни 2019

На 20.06.2019 г. (четвъртък) от 11.00 ч. в сградата на Регионална библиотека „Любен Каравелов“ ще бъде открита уникална интерактивна изложба под надслов „DANUrB – Дунавски Градски Бранд“.

Експозицията ще постави акцент върху множество различни теми, породени от взаимодействието между населените места по поречието на река Дунав, като по този начин ще се поставят под въпрос типичните различия между изток и запад, селски и градски райони, материално и нематериално културно наследство. Всичко това се очаква да се постигне посредством интерактивни елементи, основани на аудиовизуални материали, фотографии, които посетителите могат да променят, увлекателни гео-игри и разбира се виртуална реалност.

Желаещи ще могат да разгледат изложбата до 1-ви юли, която след това ще бъде транспортирана до Букурещ, където ще бъде съхранявана.

В същия ден ще бъде представена и стратегия „Мостове на идентичност“, която цели развитието на туризма в трансграничния регион.

Един ден след това – на 22.06.2019 г. (събота) от 11.00 ч. ще се проведе работилница с конкурс за най-добра детска творба (рисунка, модел от пластелин и др.) на тема „Дунав по-красиво място утре“. За по-големите е предвиден литературен конкурс на тема „Дунав – моето днес и моето утре“, като най-добрите творби ще бъдат преведени на английски език и ще обогатят пътуващата изложба.

За всички усърдни и талантливи творци е предвидена разходка с кораба „Русчук“, като присъствието на родител е задължително.

Инициативите, които се изпълняват като част от дейностите по проект „DANUrB – Дунавски Градски Бранд“, финансиран по програма Дунав, се организират съвместно от Областна администрация Русе, Агенцията за развитие на човешките ресурси и Община Гюргево, както и със съдействието на Регионална библиотека „Любен Каравелов“.

Календар
Обявления
Асоциация по В и К
EUROREGION DANUBIUS

АКТУАЛНО

Достъп до информация
Профил на купувача

Антикорупционна кутия
Полезни връзки

 

 

 

Достъпност
Областна администрация - Русе
Web design & SEO by Zashev Design