Търсене
РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
Областна администрация на Област Русе
Новини

ПОПУЛЯРИЗИРАНЕТО НА ИСТОРИИ, ПРОМЕНИЛИ ЖИТЕЙСКИ СЪДБИ И ВГРАЖДАНЕТО НА КАПСУЛА НА ХИЛЯДОЛЕТИЕТО СА ЧАСТ ОТ ИНИЦИАТИВИТЕ ПО ПОВОД ПРАЗНИКА НА ДОБРОТО

сряда 21 август 2019

Областна администрация Русе се присъедини към инициативата на Държавната агенция за закрила на детето – Посланик на доброто.

Идеята е да се популяризират истории за хора, които са направили добро за дете и/или за семейството му в труден момент, беда или при тежък инцидент и по този начин са променили житейската му съдба към по-добро.

Най-вълнуващите истории ще бъдат популяризирани на Празника на доброто, който Държавната агенция за закрила на детето организира на 21-ви ноември тази година в София. Празникът, който се предвижда да завърши с вграждане на Капсула на хилядолетието с послания за бъдещите поколения, която ще се отвори през 2030 г., е и по повод 30-та годишнина от приемането на първия международен акт, утвърждаващ човешките права на всички деца по света, а именно Конвенцията на ООН за правата на детето.

Историите трябва да бъдат изпращани на e-mail: governor@ruse.bg или p.brankova@ruse.bg до края на месец септември. Задължително изискване е и те да бъдат в обем до една стандартна страница – A4, 2500 знака. След подбор 10 от историите ще бъдат изпратени в Държавната агенция за закрила на детето, където техният екип ще има не леката задача да избере най-завладяващите и трогателни истории от цялата страна.

Календар
Обявления
Асоциация по В и К
EUROREGION DANUBIUS

АКТУАЛНО

Достъп до информация
Профил на купувача

Антикорупционна кутия
Полезни връзки

 

 

 

Достъпност
Областна администрация - Русе
Web design & SEO by Zashev Design