Търсене
РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
Областна администрация на Област Русе
Новини

Попълват Националната система „Живи човешки съкровища – България”

вторник 20 март 2012

 

Министерството на културата съвместно с БАН стартират процедура за попълване на Националната система „Живите човешки съкровищаБългария 2012”. За това информират с писмо от културното министерство до областните управители. Актуализацията се извършва на две години. Процедурата е на два етапарегионален и национален.

          За регионалния етап е необходимо да се създаде организация съвместно с общините, РЕКИЦ „Читалища” и регионалните музеи за реализиране на дейностите по номинирането и оценяването на кандидатурите за 2012 г. Предложенията на регионално ниво ще се събират в областните администрации до 20 април. За тяхното оценяване ще бъдат създадени експертни комисии, които включват представител на регионалния музей, местен краевед и национален експерт от Института по етнология и фолклористика с Етнографски музей при БАН. Регионалните комисии трябва да заседават най-късно до 31 май. Всяка една област ще излъчи по една кандидатура. 28-те предложения от цялата страна ще бъдат представени на интернет страницата на Министерството на културата, както и на страниците на областните администрации.

          Всички необходими документи за участие и организиране на процедурата са на официалната интернет страница на Министерството на културата – www.mc.government.bg.

          Церемонията по обявяването на регионалните и националните живи човешки съкровища ще се състои в Министерството на културата на 24 юни.

Календар
Обявления
Асоциация по В и К
EUROREGION DANUBIUS

АКТУАЛНО

Достъп до информация
Профил на купувача

Антикорупционна кутия
Полезни връзки

 

 

 

Достъпност
Областна администрация - Русе
Web design & SEO by Zashev Design