Търсене
РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
Областна администрация на Област Русе
Новини

ПОНАСТОЯЩЕМ 745 ДУШИ В ОБЛАСТТА СЕ НАМИРАТ ПОД КАРАНТИНА, ОБЩИЯТ БРОЙ НА ЗАРАЗЕНИТЕ В СТРАНАТА ВЕЧЕ Е 1437

сряда 29 април 2020

Няма нови случаи на заболели от COVID-19 на територията на област Русе. Това стана ясно от представените данни преди минути по време на брифинга на Националния оперативен щаб.

Понастоящем доказаните случаи на хора, заболели от коронавирус в областта е 12, като трима от тях, които бяха на стационарно лечение, са напълно излекувани, но понастоящем те са поставени под 28-дневна домашна карантина. Към момента те нямат оплаквания.

Останалите девет души са на домашно лечение. Всички те са в добро общо състояние и не проявяват сериозна симптоматика.

Към момента под карантина в областта се намират 745 души, а за други 2619 тя вече е изтекла. Така общият брой на лицата в региона поставени под карантина от началото на извънредното положение в страната стана 3364.

Към днешна дата общият брой на потвърдените случаи в България на заразени с коронавирус е 1437, като само за последното денонощие заболели от COVID-19 са 50 лица. Най-голям е броят на заразените в София, като за изминалите 24-часа там са регистрирани 13 нови положителни проби. Отделно 287 пациенти с коронавирус са приети за болнично лечение, а 39 са в тежко състояние.

От началото на пандемията в страната са напълно излекувани 243 души, а починалите са 61.

Календар
Обявления
Асоциация по В и К
EUROREGION DANUBIUS

АКТУАЛНО

Достъп до информация
Профил на купувача

Антикорупционна кутия
Полезни връзки

 

 

 

Достъпност
Областна администрация - Русе
Web design & SEO by Zashev Design