Търсене
РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
Областна администрация на Област Русе
Новини

ПОЧТИ 4300 ДУШИ СА БИЛИ ИЛИ ПРОДЪЛЖАВАТ ДА СА ПОД КАРАНТИНА В ОБЛАСТТА ОТ НАЧАЛОТО НА ПАНДЕМИЯТА, БРОЯТ НА БОЛНИТЕ В СТРАНАТА ОТ КОРОНАВИРУС ДОСТИГНА 2235

понеделник 18 май 2020

Няма новоустановени случаи на заболели от COVID-19 на територията на област Русе за последното денонощие. Това стана ясно от данните за разпространение на заболяването, съобщени от директора на Националния център по заразни и паразитни болести и член на Националния оперативен щаб проф. д-р Тодор Кантарджиев.

Понастоящем под карантина се намират 1242-ма души, а за други 3054 тя вече е изтекла. Така от началото на пандемията общият брой на лицата в Русенско, които са били поставени под карантина или продължават да се намират под такава е 4296.

За последните 24-часа са регистрирани 24 нови случая, като 14 от тях са в област София, 5 в Благоевградско, по двама в областите Пазарджик и Ямбол и 1 в област Пловдив. Така общият брой на заразените с COVID-19 в страната достигна 2235, като от тях активни са 1513. От началото на пандемията заразените деца станаха 133, което е 6% от общия брой на заболелите. Сред новорегистрираните случаи за последното денонощие има и две нови положителни проби на медицински персонал, с което заболелите от коронавирусна инфекция, работещи в лечебни заведения, вече е 242-ма.    

Оздравели са общо 612 пациенти. За съжаления смъртните случаи в България на хора, заболели от COVID-19 за последните 24-часа се увеличиха с още двама души, с което общо починалите от началото на пандемията от коронавирусна инфекция станаха 110.

Календар
ИЗБОРИ 2021

Обявления
Асоциация по В и К
EUROREGION DANUBIUS

АКТУАЛНО

Достъп до информация
Профил на купувача

Антикорупционна кутия
Полезни връзки

 

 

 

Достъпност
Областна администрация - Русе
Web design & SEO by Zashev Design