Търсене
РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
Областна администрация на Област Русе
Новини

ПО-МАЛКО СЪСТАВЕНИ АКТОВЕ И ВЪРНАТИ АВТОМОБИЛИ ОТ КПП-ТА В РУСЕНСКО, С ПЕТ ПОВЕЧЕ СА ОБРАЗУВАНИТЕ ДОСЪДЕБНИ ПРОИЗВОДСТВА

понеделник 04 май 2020

572 моторни превозни средства не са били допуснати да влязат или излязат на територията на Русе през изминалата седмица. Причината е, че техните водачи не са успели да докажат наличието на неотложна необходимост и поради това органите на реда не са разрешили тяхното преминаване през временно изградените контролно-пропускателни пунктове, който за Русе са общо шест.

Отделно в периода от 27-ми април до 3-ти май са съставени 25 акта за неспазване на противоепидемичните мерки. Преобладаващата част от тях – 16 е за неносене на предпазна маска на публични места. Другото често срещано нарушение е струпването на хора на едно място. На всички установени лица ще бъдат наложени законово определените санкции.

Продължава и извършването на ежедневни проверки, като през изминалата седмица са обходени повече от 350 адреса, като съответно е следено за спазване на наложената домашна карантина. За случаи на нарушение в споменатия период са образувани 15 досъдебни производства. Четиринайсет от тях са за деклариране на невярна информация на контролно-пропускателните пунктове в Русенско и съответно опит за заблуждаване на служителите на реда, а едно е за неспазване на наложена карантина. Всеки от посочените случаи ще бъде изяснен в хода на досъдебните производства.

Това стана ясно от приключилата преди минути среща между областния управител Галин Григоров и неговите заместници Валентин Колев и Свилен Иванов с директора на Областната дирекция на МВР старши комисар Теодор Атанасов, неговия заместник комисар Павлин Коджахристов, началника на отдел „Охранителна полиция“ комисар Божидар Петков, както и директора на Териториалната дирекция на Държавна агенция „Национална сигурност“ Георги Георгиев.

Припомняме, че от вчера част от наложените забрани, свързани с противоепидемичните мерки, бяха свалени, но въпреки това и понастоящем е необходимо да се спазват изискванията, свързани с отстояние между хората и дезинфекция.

Календар
Обявления
Асоциация по В и К
EUROREGION DANUBIUS

АКТУАЛНО

Достъп до информация
Профил на купувача

Антикорупционна кутия
Полезни връзки

 

 

 

Достъпност
Областна администрация - Русе
Web design & SEO by Zashev Design