Търсене
РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
Областна администрация на Област Русе
Новини

Пламен Стоилов: „Русе заслужава Летни музикални дни”

сряда 15 юни 2011

 

„На Русе се полага, като град с история и традиции, да е домакин на форуми, които да го утвърждават като водещ център в културния живот на страната”. Това заяви днес областният управител Пламен Стоилов по време на пресконференция в обновената библиотека на Военния клуб в Русе. В нея участваха и началникът на клуба Огнян Жеков и директорът на Държавна опера – Русе Найден Тодоров.

По време на пресконференцията беше представена програмата на предстоящите Летни музикални дни „Сцена край реката” и съпътстващите ги мероприятия. Фестът ще започне на 1 юли и ще преминат под егидата на областния управител. Общо 5 спектакъла са включени в афиша на Летните музикални дни. Това са „Кармина Бурана” от Карл Орф  /1.07/, „Аида” от Джузепе Верди – оперен спектакъл /4.07/, „Прилепът” от Йохан Щраус – оперен спектакъл /8.07/ , „Жизел” от Адолф Адам – балетен спектакъл /11.07/ и заключителен Гала концерт /15.07/. Всички спектакли са с начален час 21.00 ч. и ще бъдат представени на сцената на Летния театър. Цените на билетите са 8 лв. Меломаните ще могат да посетят всички спектакли срещу 20 лв. Фестът ще бъде официално закрит на 3 септември с Гала концерт „Любовта в музиката”.

По време на пресконференцията днес стана ясно, че ремонтът на сградата на Държавна опера-Русе вече е стартирал. За първия етап на реконструкцията са предвидени близо 1 млн.лв, уточни г-н Стоилов. Той допълни, че с тях ще бъдат ремонтирани покривът, фасадата, ВиК и отоплителната инсталации на сградата на Русенската опера. Вторият етап на реконструкцията предвижда ремонт и на самата зала. Областният управител заяви, че предстои подобен ремонт и на зала „Филхармония”.

Календар
ИЗБОРИ 2021

Обявления
Асоциация по В и К
EUROREGION DANUBIUS

АКТУАЛНО

Достъп до информация
Профил на купувача

Антикорупционна кутия
Полезни връзки

 

 

 

Достъпност
Областна администрация - Русе
Web design & SEO by Zashev Design