Търсене
РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
Областна администрация на Област Русе
Новини

ПЕТИМА ЗАРАЗЕНИ С COVID-19 В РУСЕНСКО ЗА ПОСЛЕДНИТЕ 24 ЧАСА

неделя 01 август 2021

Пет нови случая на COVID-19 са установени в Русенско за последните 24 часа. Трима от заразените са от община Русе и по един заболял има от Борово и Иваново. Данните на Регионалната здравна инспекция сочат още, че през вчерашния ден няма оздравели, както и починали с положителен тест за коронавирус. От началото на пандемията диагностицираните с коронавирусна инфекция в Русенско са 14322, а преболедувалите остават 13347. Активните случаи са 66. По последни данни на болнично лечение в областта се намират 21 души, като двама от тях са в реанимация. Към момента свободните легла са 54, от които 12 са за интензивни грижи.

Смъртните случаи на хора с COVID-19 от началото на пандемията до сега са 909, като починалите са на възраст между 26 и 98 години. 521 от тях са мъже, 388 са жените. Ръководството и екипът на Областна администрация – Русе изказват съболезнования на близките и роднините на покойниците.

По данни на Единния информационен портал област Русе се намира на осмо място по заболеваемост в страната. Без нови случаи са шест области в страната. Става дума за Кърджали, Кюстендил, Монтана, Разград, Силистра и Смолян.

До момента в областта са извършени 54566 имунизации, като повторна доза са получили 26043 лица.

От утре ще функционира отново „зелен коридор“ за ваксинация срещу COVID-19 в Белодробната болница „Д-р Димитър Граматиков“. Пунктът е снабден с всички налични видове ваксини – „Пфайзер“, „Модерна“, „Астра Зенека“ и еднодозовия препарат на „Янсен“. Там без предварително записване на час всеки ще може да се ваксинира от 09.00 до 16.00 часа.

Календар
ИЗБОРИ 2021

Обявления
Асоциация по В и К
EUROREGION DANUBIUS

АКТУАЛНО

Достъп до информация
Профил на купувача

Антикорупционна кутия
Полезни връзки

 

 

 

Достъпност
Областна администрация - Русе
Web design & SEO by Zashev Design