Търсене
РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
Областна администрация на Област Русе
Новини

ПЕТ СА АКТИВНИТЕ ОБЛАСТИ НА КОРОНАВИРУСНА ИНФЕКЦИЯ В СТРАНАТА, РУСЕ НЕ Е СРЕД ТЯХ

вторник 19 май 2020

Няма новоустановени случаи на заболели от COVID-19 на територията на област Русе за последното денонощие. Това стана ясно от данните за разпространение на заболяването, съобщени от главния държавен здравен инспектор и член на Националния оперативен щаб доц. д-р, д.м. Ангел Кунчев.

За последните 24-часа са регистрирани 24 нови случая, като 10 от тях са хоспитализирани. Така общият брой на заразените с COVID-19 в страната стана 2259. Пет са активните области към момента. От новоустановените случаи 16 са в област София, 4 в Ямболско, двама в област Сливен и по един в областите Кюстендил и Пазарджик.

От началото на пандемията заразените деца са 133, което е 5.8% от общия брой на заболелите. Сред новорегистрираните случаи за последното денонощие има и две нови положителни проби на медицински персонал.  Понастоящем на стационарно лечение се намират 299 пациенти, като 36 от тях са на интубирани. 

Оздравели са общо 646 пациенти, което представлява 28.6% от всички заболели. За съжаления смъртните случаи в България на хора, заболели от COVID-19 за последните 24-часа се увеличиха с още двама души, с което общо починалите от началото на пандемията от коронавирусна инфекция станаха 112.

Календар
Обявления
Асоциация по В и К
EUROREGION DANUBIUS

АКТУАЛНО

Достъп до информация
Профил на купувача

Антикорупционна кутия
Полезни връзки

 

 

 

Достъпност
Областна администрация - Русе
Web design & SEO by Zashev Design