Търсене
РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
Областна администрация на Област Русе
Новини

ПЕТ НОВИ СЛУЧАЯ НА COVID-19 В РУСЕНСКО, НАД 25 000 СА ВЕЧЕ ЖИТЕЛИТЕ НА ОБЛАСТТА СЪС ЗАВЪРШЕН ИМУНИЗАЦИОНЕН ЦИКЪЛ

събота 24 юли 2021

Петима са новозаразените с COVID-19 в Русенско за последните 24 часа, това сочат данните на Регионалната здравна инспекция. Четири от случаите са от община Русе, а един е от Бяла. В останалите населени места от общините Борово, Ветово, Две могили, Иваново, Сливо поле и Ценово няма заболели от коронавирусна инфекция през вчерашния ден. За изминалото денонощие няма починали с положителен тест за коронавирус. Същевременно още двама души са оздравели. От началото на пандемията диагностицираните с коронавирус в Русенско станаха 14291, а преболедувалите 13342. Активните случаи са 40. По последни данни на болнично лечение в областта се намират 16 души, като двама от тях са в реанимация. Към момента свободните легла са 130, от които 26 са за интензивни грижи.

Смъртните случаи на хора с COVID-19 от началото на пандемията до сега са 909, като починалите са на възраст между 26 и 98 години. 521 от тях са мъже, 388 са жените. Ръководството и екипът на Областна администрация – Русе изказват съболезнования на близките и роднините на покойниците.

По данни на Единния информационен портал област Русе се намира на седмо място по заболеваемост в България наравно с още три региона: Враца, Плевен и Хасково. Други три области са без заразени с COVID-19. Става дума за Видин, Кюстендил и Сливен.

До момента в областта са извършени 52638 имунизации, като повторна доза са получили 25122 лица. Само за последното денонощие са поставени 435 ваксини, като 213 от тях са били първи прием на някои от препаратите.

През цялата следваща седмица ще функционира „зелен коридор“ за ваксинация срещу COVID-19 в Белодробната болница „Д-р Димитър Граматиков“. Пунктът е снабден с всички налични видове ваксини – „Пфайзер“, „Модерна“, „Астра Зенека“ и еднодозовия препарат на „Янсен“. Работното време на кабинета през делничните дни ще е от 08.00 ч. до 15.00 ч. Днес също е осигурена възможност за имунизация без предварително записване на час до 14.00 ч.

Календар
ИЗБОРИ 2021

Обявления
Асоциация по В и К
EUROREGION DANUBIUS

АКТУАЛНО

Достъп до информация
Профил на купувача

Антикорупционна кутия
Полезни връзки

 

 

 

Достъпност
Областна администрация - Русе
Web design & SEO by Zashev Design