Търсене
РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
Областна администрация на Област Русе
Новини

ПЕТ НОВИ СЛУЧАЯ НА COVID-19 В ОБЛАСТ РУСЕ И ДВАМА ИЗЛЕКУВАНИ ЗА ИЗМИНАЛОТО ДЕНОНОЩИЕ

четвъртък 13 август 2020

По данни на Регионалната здравна инспекция за изминалото денонощие на територията на областта са констатирани пет нови случая на коронавирус. Става дума за четирима мъже и една жена на възраст между 31 и 79 години. Трима от тях са хоспитализирани, а останалите двама са на домашна изолация. Под домашна карантина се намират 31-годишна жена от гр. Русе, както и 74-годишен мъж от село Пиперково. За момента те са в добро състояние и нямат сериозни оплаквания.

Другите трима мъже съответно на 33, 63 и 79 години са от градовете Борово, Бяла и Русе и са на болнично лечение. Всички те са в стабилно състояние, като мъжът от Бяла, който е на лечение в Специализираната болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания  „Д-р Димитър Граматиков – Русе“, е с двустранна бронхопневмония. Останалите двама пациенти на 33 и 79 години са съответно на лечение в двете университетски болници „Медика Русе“ и „Канев“.

В Единния информационен портал относно COVID-19 е обявен още един случай от област Русе, но всъщност става дума за възрастна жена, която живее в област Пловдив, но по лична карта се води в Русенско.

Сред добрите новини е, че за последните 24-часа още двама души от областта са преборили COVID-19.

Така общият брой на диагностицираните с COVID-19 в областта стана 263, като активните случаи са 108. От тях 35 са на болнично лечение, а другите 73 са под домашна изолация.

Календар
Обявления
Асоциация по В и К
EUROREGION DANUBIUS

АКТУАЛНО

Достъп до информация
Профил на купувача

Антикорупционна кутия
Полезни връзки

 

 

 

Достъпност
Областна администрация - Русе
Web design & SEO by Zashev Design