Търсене
РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
Областна администрация на Област Русе
Новини

ПЕТ НОВИ СЛУЧАЯ НА COVID-19 И ДВАМА ОЗДРАВЕЛИ В РУСЕНСКО

сряда 28 юли 2021

Петима са заразените с COVID-19 за последните 24 часа в Русенско, това сочат данните на Регионалната здравна инспекция. По един нов случай има в общините Бяла и Иваново и трима в Русе. Същевременно през вчерашния ден са оздравели двама души. През изминалото денонощие няма починали с положителен тест за коронавирусна инфекция. От началото на пандемията диагностицираните с коронавирус в Русенско са 14297, а преболедувалите 13344. Активните случаи са 44. По последни данни на болнично лечение в областта се намират 17 души, като двама от тях са в реанимация. Към момента свободните легла са 58, от които 12 са за интензивни грижи.

Смъртните случаи на хора с COVID-19 от началото на пандемията до сега са 909, като починалите са на възраст между 26 и 98 години. 521 от тях са мъже, 388 са жените. Ръководството и екипът на Областна администрация – Русе изказват съболезнования на близките и роднините на покойниците.

По данни на Единния информационен портал област Русе се намира на осмо място по заболеваемост в страната наравно с Велико Търново, Добрич, Силистра и Ямбол. Без нови случаи са четири области в страната. Става дума за Видин, Габрово, Перник и Разград.

До момента в областта са извършени 53418 имунизации, като повторна доза са получили 25493 лица. Само през вчерашния ден са поставени 401 ваксини, като 226 от тях са свързани с първа игла.

До края на седмицата в Белодробната болница „Д-р Димитър Граматиков“ ще функционира „зелен коридор“ за ваксинация срещу COVID-19. Работното време на кабинета е от 08.00 до 15.00 часа, като той е снабден с всички видове налични ваксини – „Пфайзер“, „Модерна“, „Астра Зенека“ и еднодозовия препарат на „Янсен“.

Календар
ИЗБОРИ 2021

Обявления
Асоциация по В и К
EUROREGION DANUBIUS

АКТУАЛНО

Достъп до информация
Профил на купувача

Антикорупционна кутия
Полезни връзки

 

 

 

Достъпност
Областна администрация - Русе
Web design & SEO by Zashev Design