Търсене
РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
Областна администрация на Област Русе
Новини

ПАМЕТНИКЪТ НА АПОСТОЛА НА СВОБОДАТА В РУСЕ ТРЯБВА ДА БЪДЕ ГОТОВ ДО ИДНИЯ 19-ТИ ФЕВРУАРИ

понеделник 23 септември 2019

Областният управител Галин Григоров заедно с председателя на инициативния комитет за изграждане на паметник на Васил Левски в Русе и председател на парламентарната комисия по регионална политика, благоустройство и местно самоуправление Искрен Веселинов посетиха ателието на скулптора Даниел Кънчев. Там те се запознаха с работата му по макета на паметника на Васил Левски.

След проведените разговори стана ясно, че в най-кратки срокове се предвижда макетът да бъде завършен и представен на комисията, която ще направи повторен оглед. Следващата стъпка, която следва е отливане на фигурата.

Очакванията са до средата на октомври макетът на Апостола на свободата да бъде завършен, като веднага след това ще се премине към леенето на паметника на Васил Левски, което ще отнеме около 3 месеца.

Амбицията на инициативния комитет, част от който е и областният управител Галин Григоров, е русенци да могат да се поклонят пред новоизградения паметник на Дякона до следващия 19-ти февруари.

Припомняме, че в края на миналата година 11-членно жури от различни специалисти избраха композицията, предложена от русенския скулптор Даниел Кънчев и архитект Силвия Славова.

Паметникът на Васил Левски, който ще бъде разположен в Парка на възрожденците, ще бъде висок 3 метра, а постаментът под него – 1,20 м.

Календар
ИЗБОРИ 2021

Обявления
Асоциация по В и К
EUROREGION DANUBIUS

АКТУАЛНО

Достъп до информация
Профил на купувача

Антикорупционна кутия
Полезни връзки

 

 

 

Достъпност
Областна администрация - Русе
Web design & SEO by Zashev Design