Търсене
РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
Областна администрация на Област Русе
Новини

ПАКЕТ ОТ МЕРКИ ЗА СЪЖИВЯВАНЕ НА ИКОНОМИКАТА ПРЕДСТАВИ ПРЕЗИДЕНТА НА КНСБ В РУСЕ

вторник 06 октомври 2020

„Чест и удоволствие е да бъда заедно с Вас в момент, в който ролята на синдикатите е от съществена важност за нашето общество. Всички вие сте хора, ангажирали се да се грижат за доброто, здравето, успеха и възнаграждението на служителите в различните институции. Повечето от Вас имам възможността да познавам от години и знам колко усърдно работите. Последните няколко месеца дадоха възможност да се убедим колко е важна дигитализацията и колко е важно в една ситуация като сегашната, когато се налага хората да работят от домовете си, те наистина да бъдат посготвени. Всичко това доказа, че ние не можем да спираме прогреса и дигитализацията. Въпреки това аз съм от хората, които са на принципа, че е по-добре работния процес да се случва на място.“, това заяви областният управител на област Русе Галин Григоров по случай откриването на днешния форум, посветен на дигитализацията на трудовия пазар.

Сред официалните гости бяха още президентът на КНСБ Пламен Димитров, заместник-кметът по хуманитарна дейност на Община Русе Енчо Енчев, областният координатор на КНСБ Боянка Димитрова, началникът на Регионалното управление на образованието д-р Росица Георгиева, както и множество представители на държавни и местни структури, а също така и на бизнеса.

Преди откриването на форума президентът на КНСБ коментира и ред актуални теми в страната. Сред тях беше идеята за въвеждане на 15% ставки на ДДС, данък печалба и при данъка върху доходите с необлагаем минимум. Освен това специално внимание беше отделено на връщането на т.нар. универсални детски добавки, така че сумата, която получават родителите да бъде независима от социалния им статус. Не беше подмината и темата за увеличаване на максималния осигурителен доход, за да не се стига до изкривяване структурата на пенсионната система. Идеята е всички тези мерки да съживят родната икономика чрез активизиране на потребителското търсене.

От информацията стана ясно още, че като цяло Европа, в т.ч. и България изостават в световните процеси по дигитализация.

Календар
Обявления
Асоциация по В и К
EUROREGION DANUBIUS

АКТУАЛНО

Достъп до информация
Профил на купувача

Антикорупционна кутия
Полезни връзки

 

 

 

Достъпност
Областна администрация - Русе
Web design & SEO by Zashev Design