Търсене
РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
Областна администрация на Област Русе
Новини

ПАЦИЕНТ С КОРОНАВИРУС ОТ РАЗГРАДСКО Е ПРИЕТ ЗА ЛЕЧЕНИЕ В РУСЕ

четвъртък 30 април 2020

Нов случай на пациент с COVID-19 в Русенско беше потвърден тази сутрин по време на брифинга на Националния оперативен щаб. Става дума за мъж на 41-годишна възраст от село Ясеновец, област Разград. Лицето е в стабилно състояние и към момента е под лекарско наблюдение в УМБАЛ „Медика – Русе“.

По-подробна информация за състоянието на пациента, както и за предприетите мерки, се очаква да бъде съобщена по-късно през деня.

С този случай, общият брой на констатираните лица с коронавирус в областта вече стана 13. Припомняме, че тримата пациенти, които бяха хоспитализирани в други две лечебни заведения в Русе, са напълно оздравели, но въпреки това са под 28-дневна домашна карантина.

Всички останали пациенти са на домашно лечение в добро състояние и без сериозна симптоматика.

Към днешна дата общият брой на потвърдените случаи в страната на заразени с коронавирус е 1488, като само през вчерашния ден заболели от COVID-19 са 51 лица. Що се касае до медицинския персонал, то заразени с COVID-19 са 164 души, като за последните 24-часа техният брой се е увеличил с 9. Излекувани са вече 266 пациента, а други 310 понастоящем са хоспитализирани, като от тях 38 са в интензивните отделения в страната. За съжаление през последното денонощие са регистрирани и 4 нови смъртни случая на болни от коронавирус, с което общият брой на починалите стана 65.

Календар
Обявления
Асоциация по В и К
EUROREGION DANUBIUS

АКТУАЛНО

Достъп до информация
Профил на купувача

Антикорупционна кутия
Полезни връзки

 

 

 

Достъпност
Областна администрация - Русе
Web design & SEO by Zashev Design