Търсене
РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
Областна администрация на Област Русе
Новини

ОТВАРЯТ „ЗЕЛЕН КОРИДОР“ ЗА ИМУНИЗАЦИЯ СРЕЩУ COVID-19 УТРЕ В БЕЛОДРОБНАТА БОЛНИЦА В РУСЕ

понеделник 03 май 2021

Спокойно и безпроблемно преминаха трите поредни дни, в които в област Русе бяха осигурени „зелени коридори“ за имунизация срещу COVID-19. На моменти се стигна до опашки, но това се случи в ранните сутрешни часове и бе продиктувано от желанието на дошлите да бъдат сред първите ваксинирани. Навсякъде беше създадена организация и до напрежение не се стигна. Спазваха се и всички въведени противоепидемични мерки. Хората носеха предпазни маски и бяха на дистанция от поне 1.5 м един от друг. Всеки имаше възможност за избор между иРНК и векторни ваксини, като преобладаващият интерес беше към първата група. От 30-и април насам първа доза от съответната ваксина получиха малко над 330 души.

Днес „зелен коридор“ няма, но такъв е осигурен за утре. Русенци ще имат възможност да си поставят ваксина срещу коронавирус без предварително записване на час в Специализираната болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания „Д-р Димитър Граматиков – Русе“. Кабинетът в Тубдиспансера ще работи на 4 май от 09.00 ч. до 16.00 ч. Не е необходимо предварително записване. Отново пожелалите да се имунизират ще могат да избират между ваксините на „Пфайзер“ и „Астра Зенека“. От лечебното заведение уверяват, че са осигурени достатъчни количества, така че да няма върнати хора.

Всички специализирани имунизационни кабинети в областта работят по предварително определен график, посочен на уебсайта на Регионалната здравна инспекция. Там се извършват имунизации съгласно Националния ваксинационен план, реимунизации и поставяне на първи дози на записалите се в електронната система. Създадена е организация, която да не позволява смесване на отделните потоци.

По-късно през деня очаквайте информация относно разпространението на COVID-19 в област Русе през вчерашния ден.

Календар
ИЗБОРИ 2021

Обявления
Асоциация по В и К
EUROREGION DANUBIUS

АКТУАЛНО

Достъп до информация
Профил на купувача

Антикорупционна кутия
Полезни връзки

 

 

 

Достъпност
Областна администрация - Русе
Web design & SEO by Zashev Design