Търсене
РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
Областна администрация на Област Русе
Новини

ОТНОВО „ЗЕЛЕН КОРИДОР“ ЗА ИМУНИЗАЦИЯ СРЕЩУ COVID-19 В БЯЛА. БЛИЗО 300 ДУШИ СА ПОЛУЧИЛИ ПЪРВА ДОЗА ОТ НЯКОЯ ОТ ВАКСИНИТЕ ПРЕЗ ПОСЛЕДНИТЕ ДВА ДНИ

неделя 02 май 2021

Продължава масовата ваксинация в област Русе. Днес в Бяла отново в МБАЛ „Юлия Вревска“ отвориха „зелен коридор“ за желаещите да се имунизират срещу COVID-19. Кабинетът в лечебното заведение ще работи до 16.00 ч., като гражданите имат възможност за избор между ваксините на „Пфайзер“ и „Астра Зенека“. Предварително записване не е необходимо, а от болницата уверяват, че са осигурени достатъчни количества ваксини, така че да няма върнати хора. Припомняме, че там е и единственият имунизационен кабинет в региона, който работи през всички празнични дни. Паралелно през почивните дни в МБАЛ „Юлия Вревска“ ще продължи да се извършва и реимунизация, както и поставяне на първа доза от съответната ваксина на записалите се в електронната система.

На 30-и април и 1-и май „зелени коридори“ имаше в Бяла и Русе. До момента имунизацията протича при засилен интерес, като в рамките само на последните два дни от възможността са се възползвали 290 души. Сред основните мотиви на хората остават личната защита, както и желанието да предпазят околните. Масово предпочитанията на пожелалите да се ваксинират са насочени към иРНК ваксините.

Следващата възможност на русенци да си поставят ваксина срещу коронавирус без предварително записване на час ще бъде във вторник. На 4 май имунизации ще бъдат правени в Специализираната болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания „Д-р Димитър Граматиков – Русе“. Кабинетът в Белодробната болница ще работи от 09.00 ч. до 16.00 ч.

Останалите шест специализирани имунизационни кабинета също работят по предварително определен график, посочен на уебсайта на Регионалната здравна инспекция. Там се извършват имунизации съгласно Националния ваксинационен план, реимунизации и поставяне на първи дози на записалите се в електронната система. Създадена е организация, която да не позволява смесване на отделните потоци.

По-късно през деня очаквайте подробна информация относно разпространението на COVID-19 в Русенско вчера.

Календар
ИЗБОРИ 2021

Обявления
Асоциация по В и К
EUROREGION DANUBIUS

АКТУАЛНО

Достъп до информация
Профил на купувача

Антикорупционна кутия
Полезни връзки

 

 

 

Достъпност
Областна администрация - Русе
Web design & SEO by Zashev Design