Търсене
РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
Областна администрация на Област Русе
Новини

ОТНОВО Е ТРИФОН ЗАРЕЗАН И ОТНОВО В РУСЕНСКО ЗАРЯЗАХА ЛОЗИТЕ!

четвъртък 14 февруари 2019

Областният управител на област Русе г-н Галин Григоров посети село Екзарх Йосиф, където участва в един от най-древните и обичани празници в народния ни календар – Трифон Зарезан. Там той извърши така нареченото ритуално зарязване на лозите.

Г-н Григоров поздрави всички присъстващи като им пожела преди всичко здраве, щастие и късмет, както и винаги да съхраняват и предават уникалността и богатството на българските традиции.

„Вярвам, че така ние българите ставаме по-сплотени и единни, такива каквито кхан Кубрат би искал да бъдем! Именно обичайте и ритуалите са тези, които стоят в основата на съвременното българско общество и са предпоставка за напредъка ни като нация!“ добави още областният управител.

Също така празничната програма включваше още посещение на дома на царя, като тази година за цар беше избран Дончо Костадинов, който получи и специална грамота от областния управител за принос в съхраняването на българските традиции.

Сред официалните гости бяха още председателят на Общинския съвет в Русе и ректор на Русенския университет чл.-кор. проф. д.т.н. Христо Белоев и кметът на населеното място г-н Илия Данев.

След това областният управител посети и село Пиргово, което се слави като „люлката“ на винарството в региона.

От своя страна заместник областният управител г-н Валентин Колев участва в празненствата в с. Тетово.

Календар
Обявления
Асоциация по В и К
EUROREGION DANUBIUS

АКТУАЛНО

Достъп до информация
Профил на купувача

Антикорупционна кутия
Полезни връзки

 

 

 

Достъпност
Областна администрация - Русе
Web design & SEO by Zashev Design