Търсене
РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
Областна администрация на Област Русе
Новини

Откриха в Русе новият офис на Информационен център „Европа директно”

четвъртък 28 март 2013

Днес, областният управител г-н Стефко Бурджиев присъства на официалната церемония по откриване на офиса на Информационен център „Европа Директно”. Той се намира в Роял Сити Център Русе, на ул. „Александровска” 26, ет. 3 и е част от европейската информационна мрежа EUROPE DIRECT.  Гости на откриването бяха г-жа Любов Панайотова – директор на фондация „Европейски институт”, г-жа Зинаида Златанова - ръководител на Представителството на Европейската комисия в България, председателят на Общинския съвет  Русе - засл. проф. Васил Пенчев и др.

В своето приветствие г-н Бурджиев благодари за активната работа на фондация „Европейски институт” и подчерта значението, което новия информационен център ще има за Русе и региона. Центърът ще подпомага гражданите в намирането на информация за Европейския съюз, ще насърчава активното гражданско участие чрез повишаване на интереса към правата на европейските граждани, към законодателството, политиките, програмите и възможностите за работа и обучение в ЕС. Чрез него русенци ще имат възможността да се запознаят и с различните схеми за финансиране на Европейски съюз.

Областният управител за пореден път изрази желанието на Областна администрацияРусе да подкрепя дейността на центъра, за да може съвместно да се работи за европейското бъдеще на България.

Календар
ИЗБОРИ 2021

Обявления
Асоциация по В и К
EUROREGION DANUBIUS

АКТУАЛНО

Достъп до информация
Профил на купувача

Антикорупционна кутия
Полезни връзки

 

 

 

Достъпност
Областна администрация - Русе
Web design & SEO by Zashev Design