Търсене
РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
Областна администрация на Област Русе
Новини

Откриха две реновирани отделения към Центъра за психично здраве - Русе

сряда 23 март 2011

 

С офицална церемония днес в Русе бяха открити ремонтираните мъжко и женско отделение към Центъра за психични заболявания. На церемонията присъстваха зам. -  посланикът на Кралство Норвегия у нас Дагфрид Йортхул, зам. - министърът на образованието Петя Евтимова, областният управител Пламен Стоилов и заместникът му Иван Григоров, зам. - кметът Орлин Лазаров, директорът на Регионалната здравна инспекция д-р Маргарита Николова и др. Беше прочетен поздравителен адрес от името на народния представител и председател на Парламентарната комисия по здравеопазване г-жа Десислава Атанасова. Фолклорна група приветства присъстващите.

Директорът на центъра д-р Теменужка Матева припомни как се е реализирал проектът “Модернизация и рехабилитация на сградите на ОДПЗС – Русе ЕООД. Той е факт благодарение на проект “Повече помощ”, финансиран по грантово споразумение № BG 0018-GAE-0083-E-V1 на Финансовия механизъм на Европейско икономическо пространство. Стойността е 577 000 евро. Днес приключва вторият етап от реализацията му. Ремонтът се състои в подмяна на електрическата, водопроводна и канализационни системи, въвеждане в експлоатация на трети етаж на сграда, мерки за енергийна ефективност, изграждане на санитарни възли в болничните стаи. Реновираните отделения имат капацитет 110 легла, обслужват годишно около 3 000 пациенти с различни заболявания и зависимости. За тях се предлага комплекс от рехабилитационни услуги за по - добра социална адаптация. Висококвалифицирани професионалисти осъществяват помощ. Първият етап от проекта се състоеше от същия обем дейности, извършени в отделение за лечение на зависимости, разположено в самостоятелна сграда.

Екипите на Центъра за психично здраве сами разработват, защитават и реализират проекти по различни европейски програми. В работата по тях те получава пълно съдействие на Областната и Общинската администрации в Русе.

Зам. - посланикът на Норвегия у нас припомни, че 90 % от сумата е предоставена от Норвегия. Останалите са от Исландия и Люксембург.

Календар
Обявления
Асоциация по В и К
EUROREGION DANUBIUS

АКТУАЛНО

Достъп до информация
Профил на купувача

Антикорупционна кутия
Полезни връзки

 

 

 

Достъпност
Областна администрация - Русе
Web design & SEO by Zashev Design