Търсене
РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
Областна администрация на Област Русе
Новини

ОТКРИХА 15-ТО МЕЖДУНАРОДНО ТУРИСТИЧЕСКО ИЗЛОЖЕНИЕ „УИКЕНД ТУРИЗЪМ“ В РУСЕ

четвъртък 16 май 2019

Заместник областният управител на област Русе Свилен Иванов беше сред официалните гости на откриването на 15-то Международното туристическо изложение „Уикенд туризъм“ 2019 и съпътстващият го 12-и Фестивал на туристическите атракции в гр. Русе.

Инициативата беше открита от кмета на Община Русе в присъствието на министъра на туризма Николина Ангелкова.

В приветствието си към присъстващите министър Ангелкова посочи, че именно на такива изложения може да покаже потенциала на страната като целогодишна туристическа дестинация.

„Туризмът заема изключително важно и стратегическо място в нашата работа и имам подкрепата както на премиера, така и на всички колеги, защото това е хоризонтален сектор, зависещ от усилията на бранша, на местната власт и на правителството, за да можем заедно да постигаме по-добри резултати!

Русе не прави изключение от това правило! В областта за миналата година са реализирани над 184 000 нощувки, което е почти с 28% повече в сравнение с 2107 г., а приходите от това бележат 22% ръст. За първите три месеца на настоящата година тенденцията също е положителна.“ добави още тя.

В тазгодишното издание на изложението са се включат 27 общини, които ще представят свои щандове – на музеи, туристически агенции, хотели, винарски къщи, занаятчийски ателиета и организации, свързани с туристическия бранш. Първите атракции започнаха още днес от 10:00 часа, а в продължение на няколко часа Иван Звездев ще прави кулинарни демонстрации.

На събитието присъстваха още кметът на Община Силистра д-р Юлиан Найденов, както и заместник-кметовете на Община Русе Даниела Шилкова, Наталия Кръстева и д-р Страхил Карапчански.

По-късно през деня заместник областният управител Свилен Иванов участва в кръгла маса относно предстоящото актуализиране на Дунавската стратегия.

Дискусиите бяха структурирани в два панела, като по време на първия фокусът беше поставен върху възможностите за развитие на културата и туризма в Дунавския регион и съответно неговото още по-ясно утвърждаване в международен план.

Във втората част беше разискван интегрирания подход за развитие на дестинацията, както създаването на общ туристически бранд.

Като ключов момент беше посочена необходимостта от подобряване на връзката между различните сектори и развитието на по-разнообразен тип туризъм като здравен и еко.

Календар
Обявления
Асоциация по В и К
EUROREGION DANUBIUS

АКТУАЛНО

Антикорупционна кутия

Профил на купувача
Достъп до информация
Полезни връзки

 

 

 

Достъпност
Областна администрация - Русе
Web design & SEO by Zashev Design