Търсене
РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
Областна администрация на Област Русе
Новини

ОТДЕЛЕНИЕТО ПО ГИНЕКОЛОГИЯ НА УМБАЛ МЕДИКА РУСЕ ОТБЕЛЯЗА ДЕНЯ НА РОДИЛНАТА ПОМОЩ

вторник 21 януари 2020

Заместник областният управител на област Русе Свилен Иванов беше сред официалните гости на честването на Деня на родилната помощ в отделението по гинекология на УМБАЛ „Медика Русе“.

„Поздравявам Ви за добрите резултати и Ви пожелавам здраве! Продължавайте да надграждате постигнатото и да дарявате спокойствие и сигурност на избралите Вашата болница родилки!“ заяви заместник областният управител.

След като беше спазена традицията с ритуалното измиване на ръцете на шефа на отделението д-р Александър Рудницки, заместник областният управител подари кърпа, сапун и букет на старшата акушерка, а на д-р Рудницки кърпа и сапун.

От своя страна д-р Рудницки поздрави гостите, посочвайки, че броят на ражданията в болницата е нараснал с над 40% спрямо предходната година. Появилите се на бял цвят бебета през 2019-та година са 277, от които 9 близнаци. Най-голямото бебе тежи 5370 гр., а най-малкото 2100 гр. Процентът на оперативните раждания, спрямо нормалните, е по-малък в сравнение с предходната година. За майките и новородените в здравното заведение се грижи екип от 7 лекари – акушер-гинеколози, 2-ма лекари – неонатолози, 2-ма лекари специализанти по посочените специалности, 7 акушерки и 9 медицински сестри.

На събитието присъстваха още народният представител Светлана Ангелова, председателят на Общинския съвет Иво Пазарджиев, ректорът на Русенския университет чл.-кор. проф. дтн. Христо Белоев, както и управител на лечебни заведения „Медика“ доц. д-р Кирил Панайотов.

Календар
Обявления
Асоциация по В и К
EUROREGION DANUBIUS

АКТУАЛНО

Достъп до информация
Профил на купувача

Антикорупционна кутия
Полезни връзки

 

 

 

Достъпност
Областна администрация - Русе
Web design & SEO by Zashev Design