Търсене
РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
Областна администрация на Област Русе
Новини

ОТБЕЛЯЗВАМЕ СВЕТОВНИЯ ДЕН НА ЧЕРВЕНИЯ КРЪСТ И ЧЕРВЕНИЯ ПОЛУМЕСЕЦ

петък 08 май 2020

„Моля, приемете пожеланията ми за здраве, радост и късмет! Поклон пред всеотдайността и себеотрицанието, с които работите! Вярвам, че най-големият подарък на този ден за Вас са усмивките на хората, на които сте помогнали! Благодаря Ви за това, което продължавате да правите! Гордея се, че имам възможността да познавам хора като Вас! Бъдете все така борбени, силни и променяйте човешкия живот към по-добро!“, с тези думи областният управител Галин Григоров се обърна към директора на секретариата на Областния съвет на БЧК Антоанета Ябанозова по повод днешния празник – Световния ден на Червения кръст и Червения полумесец.

От името на областния управител беше връчен и поздравителен адрес на председателя на Областната червенокръстка организация проф. д-р Тодорка Стефанова.

В последните няколко седмици от извънредното положение от БЧК – Русе съвместно с партньори са подпомогнали повече от 1200 души с хранителни пакети, съдържащи продукти от първа необходимост. Това стана ясно по време на срещата между Галин Григоров и Антоанета Ябанозова.

Припомняме, че за първи път 8-ми май е отбелязан като Световен ден на Червения кръст и Червения полумесец през 1953-та година. Това съвсем не е случайно, защото тогава се навършват 125 години от рождението на идеолога и създателя на Международното червенокръстко движение Анри Дюнан.

Неопровержимо е, че няма друга кауза, която по такъв безспорен и категоричен начин да обединява хора с различни професии и образование, с различна расова, национална, политическа и религиозна принадлежност.

В световен мащаб повече от 250 милиона са хората, обединени от принципите на хуманността, милосърдието и солидарността.

Календар
Обявления
Асоциация по В и К
EUROREGION DANUBIUS

АКТУАЛНО

Достъп до информация
Профил на купувача

Антикорупционна кутия
Полезни връзки

 

 

 

Достъпност
Областна администрация - Русе
Web design & SEO by Zashev Design