Търсене
РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
Областна администрация на Област Русе
Новини

ОТБЕЛЯЗВАМЕ ДЕНЯ НА БЪЛГАРСКИЯ ЛЕКАР

понеделник 19 октомври 2020

„Благодаря на всеки един от Вас – българските лекари – за усилията, благородството и професионализма, които полага в ежедневната си дейност! Вие сте хора, водещи непрестанна битка, за да гарантирате изконното човешко право на живот!

В ден като днешния ние сме длъжни да отдадем почит и да се преклоним пред труда Ви! Нека поне за миг да се запитаме за това как се чувствате и какви ограничения сте принудени да търпите понякога! Вярвам, че ако съумеем да си поставим тези въпроси и да потърсим техните отговори, то това ще е знак за съзряването ни като гражданско общество!

Пожелавам Ви здраве и вяра в доброто! Постигайте успехи, посрещайте предизвикателствата на съдбата и имайте възможността да срещате все повече усмивки, израз на признателност! Бъдете пример за бъдещите медици! Предайте им знанията си, но не пропускайте да ги научите на присъщите за вас всеотдайност и безкористност! Бъдете силни!“, с тези думи областният управител на област Русе Галин Григоров се обръща към родните медици по случай Деня на българския лекар.

Припомняме, че на 19 октомври Българската православна църква почита Св. Иван Рилски Чудотворен, който се приема за небесен закрилник на целия български народ и основател на най-величествения манастир в България – Рилския. Според преданието Св. Иван Рилски е извършил много чудеса през живота си и подир смъртта си. Като празник на българския лекар днешният ден се чества от 1996 година, когато Българският лекарски съюз избира за покровител на медиците Свети Иван Рилски Чудотворец.

По-късно през деня Българският лекарски съюз ще връчи приза „Лекар на годината“. Официалната церемония ще се проведе в Националния исторически музей.

Календар
ИЗБОРИ 2021

Обявления
Асоциация по В и К
EUROREGION DANUBIUS

АКТУАЛНО

Достъп до информация
Профил на купувача

Антикорупционна кутия
Полезни връзки

 

 

 

Достъпност
Областна администрация - Русе
Web design & SEO by Zashev Design