Търсене
РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
Областна администрация на Област Русе
Новини

ОТБЕЛЯЗВАМЕ 140 ГОДИНИ ОТ СЪЗДАВАНЕТО НА ВОЕННИТЕ ОКРЪЖИЯ В БЪЛГАРИЯ

четвъртък 02 юли 2020

Днес от 11.00 ч. пред сградата на Военното окръжие в Русе ще се проведе ритуал по откриване на юбилейна плоча, посветена на 140-та годишнина от създаването на Военните окръжия в България.

Предвидената от 12.30 ч. в зала „Европа“ на Доходното здание кръгла маса относно историята на военните окръжия в страната няма да се състои, но въпреки това присъстващите ще имат възможност да се запознаят с основните аспекти от миналото на институцията. Това ще се случи по време на словото на началника на Централното военно окръжие полк. Георги Петков, което е планирано да бъде пред сградата на Военното окръжие в крайдунавския град.

Паралелно във фоайето на Доходното здание ще бъде подредена и тематична изложба, която ще може да бъде разглеждана на малки групи и при спазване на всички противоепидемични мерки.

Домакин на събитието, което се организира със съдействието на Областна администрация Русе и Община Русе, е началникът на Военното окръжие в Русе полковник Цанко Недев.

Припомняме, че вчера бяха навършени и девет години от създаването на Централно военно окръжие. Всеотдайни и с чувство за дълг към род и родина, днес Централно военно окръжие и военните окръжия в страната дават своя принос за повишаване на военната и отбранителна мощ на държавата, за поддържането на воинските исторически традиции, за патриотичното възпитание на младите поколения, както и за мотивацията им да изпълняват гражданския си и синовен дълг към Република България.

Календар
Обявления
Асоциация по В и К
EUROREGION DANUBIUS

АКТУАЛНО

Достъп до информация
Профил на купувача

Антикорупционна кутия
Полезни връзки

 

 

 

Достъпност
Областна администрация - Русе
Web design & SEO by Zashev Design