Търсене
РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
Областна администрация на Област Русе
Новини

ОТ УТРЕ ОТВАРЯТ ГРАДСКИТЕ ПАРКОВЕ И ГРАДИНИ

неделя 26 април 2020

От утре се разрешава посещението на градски паркове и градини. Това ще може да става в часовия диапазон между 9.30 ч. и 18.30 ч., като на практика парковете ще могат да бъдат посещавани от деца до 12-годишна възраст, но задължително придружавани от техните родители или членове на семействата им, но не повече от двама възрастни. Собствениците на кучета, но не повече от един, също ще могат да разхождат домашните си любимци, но във времето до 9.30 ч. и след 18.30 ч.

Посещенията на градски паркове и градини трябва да се осъществяват при стриктното спазване на  противоепидемичните мерки. Задължителни са носенето на предпазни маски, спазването на физическа дистанция от 2,5 метра, влизането в и излизане от парковете и градските градини през обозначените за целта места, както и придвижването по обозначените маршрути. Забранява се консумацията на алкохол на територията на парковете и градините. Гражданите трябва да избягват контакт с повърхности, в т.ч. сядане на пейки и тревни площи, както и да съблюдават всички противоепидемични мерки и указания на лицата, изпълняващи служебните си правомощия.

Остава в сила забраната за посещения на спортни и детски площадки и съоръжения на открити и закрити обществени места.

Това става ясно от издадената днес заповед на министъра на здравеопазването Кирил Ананиев.

На база заповедта на министъра на здравеопазването, кметовете на общини следва да създадат необходимата организация за прилагане мерките, съобразно спецификите на съответните градски паркове и градини на територията на общините.

Календар
Обявления
Асоциация по В и К
EUROREGION DANUBIUS

АКТУАЛНО

Достъп до информация
Профил на купувача

Антикорупционна кутия
Полезни връзки

 

 

 

Достъпност
Областна администрация - Русе
Web design & SEO by Zashev Design