Търсене
РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
Областна администрация на Област Русе
Новини

ОТ РУСЕ ЩЕ СТАРТИРАТ НАЦИОНАЛНИТЕ ЧЕСТВАНИЯ, ПОСВЕТЕНИ НА 140-ТА ГОДИШНИНА ОТ СЪЗДАВАНЕТО НА ВОЕННИТЕ ОКРЪЖИЯ

вторник 04 февруари 2020

На 28-ми февруари пред сградата на Военното окръжие в Русе ще се проведе ритуал по откриване на юбилейна плоча, посветена на 140-та годишнина от създаването на Военните окръжия в България. Това стана ясно от проведената по-рано днес среща между областния управител Галин Григоров, началника на Военното окръжие полковник Цанко Недев и неговия заместник подполковник Васил Петров.

По време на срещата беше обсъдена подготовката на събитието, като в същия ден се предвижда и провеждане на кръгла маса относно историята на военните окръжия в страната.

Именно Русе е мястото, където ще бъде дадено началото на честванията, като в програмата на национално ниво е заложено във всеки областен град да бъде почетена годишнината.

Сред официалните гости, които се очаква да присъстват са заместник министър-председателят по обществения ред и сигурността и министър на отбраната Красимир Каракачанов, както и началникът на Централното военно окръжие полковник Георги Петков.

Припомняме, че на 27-ми септември 1880 година с Указ на княз Александър I е обявено уреждането на длъжностите „Окръжни воински началници“, с което се поставят основите на формиране на структурите за военен отчет, на които наследник днес са военните окръжия.

Календар
ИЗБОРИ 2021

Обявления
Асоциация по В и К
EUROREGION DANUBIUS

АКТУАЛНО

Достъп до информация
Профил на купувача

Антикорупционна кутия
Полезни връзки

 

 

 

Достъпност
Областна администрация - Русе
Web design & SEO by Zashev Design