Търсене
РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
Областна администрация на Област Русе
Новини

ОТ НАЧАЛОТО НА ПАНДЕМИЯТА COVID-19 Е ВЛЯЗЪЛ В 5 ДЕТСКИ ЗАВЕДЕНИЯ И 5 УЧИЛИЩА В РЕГИОНА

сряда 14 октомври 2020

От началото на пандемията в пет детски заведения и пет училища от региона са установени общо 32 случая на COVID-19. Това сочат данните на Регионалната здравна инспекция в Русе.

Към днешна дата всички заразени с коронавирусна инфекция от детските заведения са оздравели, като единствено активен е случаят при 58-годишната детегледачка от Детска ясла №15, чиято положителна проба беше съобщена на 25-ти миналия месец.

Припомняме, че с коронавирус бяха заразени 6 деца и 9 души от персонала на детска градина „Мечо Пух“ в Сливо поле, 1 учителка от детска градина „Русалка 2“, 60-годишна помощник-възпитателка в 1-ва група на детска градина „Червената шапчица“, филиал „Светилник“, както и една учителка и четири деца от „Звездица 2“. Всички те са оздравели.

Що се касае до училищата, то хора с положителни PCR тестове към момента имаме в четири русенски училища. Става дума за една учителка от МГ „Баба Тонка“, двама ученици от 11 клас и една учителка, преподавала във втори и трети клас в СУЕЕ „Св. Константин-Кирил Философ“, две учителки от първите класове на СУ „Васил Левски“ и 13-годишен седмокласник от ПЧСУ „Леонардо да Винчи“. Петото училище, където имаше болен ученик е НУИ "Проф. Веселин Стоянов", но той също вече е сред оздравелите.

Припомняме, че Областният оперативен щаб е в постоянен контакт с всички институции на местно, регионално и национално ниво и ежедневно следи ситуацията с разпространението на COVID-19 в региона.

Календар
Обявления
Асоциация по В и К
EUROREGION DANUBIUS

АКТУАЛНО

Достъп до информация
Профил на купувача

Антикорупционна кутия
Полезни връзки

 

 

 

Достъпност
Областна администрация - Русе
Web design & SEO by Zashev Design