Търсене
РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
Областна администрация на Област Русе
Новини

ОТ НАЧАЛОТО НА ИЗВЪНРЕДНОТО ПОЛОЖЕНИЕ БРОЯТ НА ПОСТАВЕНИТЕ ПОД КАРАНТИНА В РУСЕНСКО НАДХВЪРЛИ 3500, ПОДРОБНОСТИ ЗА ОБЯВЕНИЯ ПО-РАНО ПРЕЗ ДЕНЯ СЛУЧАЙ НА ЗАБОЛЯЛ ОТ КОРОНАВИРУС

четвъртък 30 април 2020

Днес сутринта по време на брифинга на Националния оперативен щаб беше потвърден 13-ти случаи на заболял от COVID-19 на територията на област Русе. Става дума за мъж на 41-годишна възраст от село Ясеновец, област Разград.  Няма данни лицето да е напускало страната и да е пътувало в чужбина.

От неделя лицето е хоспитализирано в отделението по вътрешни болести към УМБАЛ „Медика – Русе“, а след излизането на положителен резултат от PCR-проба мъжът е преместен в специализирана структура за лечение и наблюдение на пациенти, болни от COVID-19 отново в същата болница. Към момента той е в стабилно състояние, не е интубиран и е без фебрилитет.

От 20-ти април мъжът е имал различни оплаквания като отпадналост, втрисане, загуба на апетит и суха кашлица, придружена с болки в гърдите. Потърсил е медицинска помощ в болницата в Разград още на 24-ти април, но след направата на бърз тест за коронавирус, който се е отказал отрицателен и рентгенова снимка на бял дроб без данни за пневмония, той не е хоспитализиран по свое собствено желание. На 26-ти април състоянието му се влошава, като към споменатите симптоми вече се появява и задух. Мъжът сам решава да потърси лекарска помощ в Русе. Тук той бива настанен в отделението по вътрешни болести на УМБАЛ „Медика – Русе“, където също е направен бърз тест, който отново се оказва отрицателен. Но вече от новата рентгенография има данни за пневмония, а освен това към вече познатите симптоми се наблюдава прогресираща отпадналост и температура от 39.5 градуса. Това подтиква медиците от „Медика – Русе“ да вземат проба за PCR-изследване, която се оказва положителна.

Епидемиологичното проучване от Регионалните здравни инспекции в Русе и Разград продължава, като към момента са предприети всички необходими мерки, включително и  за дезинфекция. УМБАЛ „Медика – Русе“ продължава да изпълнява безпроблемно ежедневните си дейности по оказване на медицинска помощ на всеки нуждаещ се.

Понастоящем под карантина се намират 682-ма души, а за други 2875 тя вече е изтекла. Така общият брой на лицата, които са били поставени под карантина или продължават да се намират под такава е 3557.

Календар
Обявления
Асоциация по В и К
EUROREGION DANUBIUS

АКТУАЛНО

Достъп до информация
Профил на купувача

Антикорупционна кутия
Полезни връзки

 

 

 

Достъпност
Областна администрация - Русе
Web design & SEO by Zashev Design