Търсене
РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
Областна администрация на Област Русе
Новини

ОТ 2015 ГОДИНА НАСАМ ПО ПРОГРАМАТА ЗА ТРАНСГРАНИЧНО СЪТРУДНИЧЕСТВО МЕЖДУ БЪЛГАРИЯ И РУМЪНИЯ СА РЕАЛИЗИРАНИ 101 ПРОЕКТА, А В МОМЕНТА СЕ ИЗПЪЛНЯВАТ ОЩЕ 68

сряда 07 октомври 2020

От 2015 година до сега са реализирани 101 проекта по програмата за трансгранично сътрудничество между България и Румъния Interreg V-A, като от септември миналата година до ден днешен техният брой е 31. Това стана ясно от провелата се по-рано през деня годишна конференция на програмата, в която участва и заместник областният управител на област Русе Свилен Иванов.

По време на виртуалната среща, която се осъществи с помощта на онлайн платформата Zoom.us, бяха представени множество добри примери. Сред тях са проекта на Русенския университет за 3-D принтиране, този за рехабилитация на бул. „Трети март“, както и проекта за реконструкция на Пантеона на възрожденците.

За пореден път заместник областният управител Свилен Иванов подчерта значението на европейските средства за развитието на региона и припомни, че през новия програмен период за първи път на европейско ниво ще бъдат отделени повече пари за иновации. По този начин се цели постигането на устойчив икономически растеж.

Участниците имаха възможността да се запознаят и с редица видеоклипове, представящи дейностите, посветени на Деня на Европейското Сътрудничество, както и с интервюта на членове на екипи в по-нетрадиционни проекти като ROBG-452, „ Добре дошли в средновековието“ или ROBG-272, „Row Adventure – Приключение с гребане“.

Календар
Обявления
Асоциация по В и К
EUROREGION DANUBIUS

АКТУАЛНО

Достъп до информация
Профил на купувача

Антикорупционна кутия
Полезни връзки

 

 

 

Достъпност
Областна администрация - Русе
Web design & SEO by Zashev Design