Търсене
РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
Областна администрация на Област Русе
Новини

ОСЕМ НОВИ СЛУЧАЯ НА COVID-19 В ОБЛАСТ РУСЕ И ПЕТИМА ИЗЛЕКУВАНИ ЗА ИЗМИНАЛИТЕ 24 ЧАСА

петък 09 октомври 2020

По данни на Регионалната здравна инспекция за последното денонощие на територията на област Русе са регистрирани осем нови случая на коронавирус. Става дума за пет жени и трима мъже на възраст между 26 и 74 години. Единствено 44-годишна жена от Русе е хоспитализирана в отделението по инфекциозни болести в Университетска болница „Канев“. Тя е в стабилно състояние, без тежко изразена симптоматика.

Останалите седем души са без сериозни оплаквания, в добро общо състояние и затова са оставени под домашна изолация. От оставените на домашна изолация пет души са от Русе, а по един има от селата Николово и Лом Черковна.

Общо броят на диагностицираните с COVID-19 в областта стана 450 души, като активните случаи са 64. От тях 21 са на болнично лечение, а 43 са под домашна изолация.

Броят на мъжете сред активните случаи е 25, а жените са 39, което в проценти е съответно 39% и 61%. Почти без промяна остава разпределението при всички заболели от началото на пандемията. 261 са жените, а мъжете са 189, което в проценти е респективно 58% и 42%.

За изминалите 24 часа има и петима новоизлекувани пациенти, с което броят на оздравелите от началото на пандемията от COVID-19 в Русенско достигна 363.

Припомняме, че Областният оперативен щаб е в постоянен контакт с всички институции на местно, регионално и национално ниво и ежедневно следи ситуацията с разпространението на COVID-19 в региона.

Календар
Обявления
Асоциация по В и К
EUROREGION DANUBIUS

АКТУАЛНО

Достъп до информация
Профил на купувача

Антикорупционна кутия
Полезни връзки

 

 

 

Достъпност
Областна администрация - Русе
Web design & SEO by Zashev Design