Търсене
РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
Областна администрация на Област Русе
Новини

ОСЕМ НОВИ СЛУЧАЯ НА COVID-19 И ТРИМА ИЗЛЕКУВАНИ ЗА ПОСЛЕДНОТО ДЕНОНОЩИЕ В ОБЛАСТ РУСЕ

събота 22 август 2020

По данни на Регионалната здравна инспекция за последното денонощие на територията на област Русе са регистрирани осем нови случая на коронавирус. Става дума за трима мъже и пет жени на възраст между 60 и 84 години. Седем от тях са от гр. Русе, като само една жена на 76-годишна възраст е от гр. Ветово. Тя и още четири души са хоспитализирани в инфекциозното отделение на Университетска болница „Канев“. За момента те са в стабилно състояние. Двама от хоспитализираните пациенти – мъж и жена на 80 и 84 години, са обитатели на дом за стари хора „Възраждане“. Освен при двамата обитатели в социалното заведение е регистриран и още един случай на коронавирусна инфекция при 60-годишна санитарка, която понастоящем е поставена под домашна изолация. По-подробна информация за епидемичната обстановка в дом „Възраждане“ очаквайте малко по-късно през деня. Останалите трима души са в добро общо състояние и са оставени под домашна изолация.

Общият брой на диагностицираните с COVID-19 в областта достигна 292-ма души, като активните случаи към момента са 63. От тях 25-ма са на болнично лечение, а другите 38 са под домашна изолация.

От активните случаи 44% са мъжете, а жените са 56%, което като бройка е съответно 28 и 35 Подобно е и разпределението при всички заболели от началото на пандемията 176 са жените, а мъжете са 116, което в проценти е респективно 60% и 40%.

За изминалите 24 часа броят на излекуваните се е увеличил с още трима души, което означава, че от началото на пандемията излекуваните от COVID-19 в Русенско са вече 215.

Календар
Обявления
Асоциация по В и К
EUROREGION DANUBIUS

АКТУАЛНО

Достъп до информация
Профил на купувача

Антикорупционна кутия
Полезни връзки

 

 

 

Достъпност
Областна администрация - Русе
Web design & SEO by Zashev Design