Търсене
РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
Областна администрация на Област Русе
Новини

ОСЕМ НОВИ СЛУЧАЯ НА COVID-19 И ПЕТИМА ИЗЛЕКУВАНИ ЗА ПОСЛЕДНОТО ДЕНОНОЩИЕ В ОБЛАСТ РУСЕ

сряда 02 септември 2020

По данни на Регионалната здравна инспекция за последното денонощие на територията на област Русе са регистрирани осем нови случая на коронавирус. Става дума за седем жени и един мъж на възраст между 26 и 86 години. Шест от новоконстатираните случаи са от община Сливо поле, а другите два са от гр. Русе. От Русе са две жени на 46 и 56 години. Те са хоспитализирани в Университетска болница „Канев“, като за момента са в стабилно състояние, но са с бронхопневмония.

Що се касае до останалите шест случая, които са от община Сливо поле, то четири от тях са от гр. Сливо поле, а другите два са от селата Борисово и Голямо Враново. Между новите случаи от Сливо поле и Борисово е установена епидемична връзка. Всички те са от персонала, работещ в детска градина „Мечо Пух“ в гр. Сливо поле. Четири от тях са поставени под домашна изолация, докато 61-годишната жена от село Борисово е приета на лечение в УМБАЛ „Медика Русе“. В Университетска болница „Канев“ се намира и 86-годишен мъж от село Голямо Враново. Той също е с пневмония. Поставен е на кислородна терапия, но е важно е да се отбележи, че понастоящем е в стабилно състояние.

Общият брой на диагностицираните с COVID-19 в областта вече достигна 324, като активните случаи са 61. От тях 21 са на болнично лечение, а 40 са под домашна изолация.

От активните случаи 44% са мъжете, а жените са 56%, което като бройка е съответно 27 и 34. Подобно е и разпределението при всички заболели от началото на пандемията. 193 са жените, а мъжете са 131, което в проценти е респективно 60% и 40%.

За изминалите 24 часа има и петима нови излекувани пациенти, сред които и двама обитателите на дома за стари хора „Възраждане“. От началото на пандемията излекуваните от COVID-19 в Русенско са вече 248.

По-подробна информация за епидемичната обстановка в детската градина в Сливо поле и в дома за стари хора в Русе очаквайте до минути.

Календар
Обявления
Асоциация по В и К
EUROREGION DANUBIUS

АКТУАЛНО

Достъп до информация
Профил на купувача

Антикорупционна кутия
Полезни връзки

 

 

 

Достъпност
Областна администрация - Русе
Web design & SEO by Zashev Design