Търсене
РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
Областна администрация на Област Русе
Новини

ОБЩИЯТ БРОЙ НА ЗАБОЛЕЛИТЕ ОТ КОРОНАВИРУС В СТРАНАТА ВЕЧЕ Е 1632, НЯМА НОВОУСТАНОВЕНИ СЛУЧАИ В РУСЕНСКО

понеделник 04 май 2020

Няма новоустановени случаи на заболели от COVID-19 на територията на област Русе за последното денонощие. Така за пореден ден област Русе продължава да не е сред активните области в България. Това стана ясно от представените данни преди минути по време на брифинга на Националния оперативен щаб.

Понастоящем 15 са доказаните случаи на хора, болни от коронавирус в областта. Един от тях, който е родом от село Ясеновец, област Разград, е хоспитализиран в УМБАЛ „Медика – Русе“, а други 11 души се на домашно лечение. Всички те са в добро общо състояние и без сериозна симптоматика.

Припомняме, че двамата пациенти от УМБАЛ „Канев“, както и пациентката от Специализираната болница за активно лечение на пневмофтизиатрични заболявания „Д-р Димитър Граматиков – Русе“, вече са напълно оздравели. След две отрицателни PCR-проби те бяха изписани от съответните лечебни заведения, но понастоящем са поставени под 28-дневна домашна карантина.

Общият брой на заразените с COVID-19 в страната вече е 1632-ма, като за последното денонощие са регистрирани 21 нови случая на заболели от коронавирус, а 15 от тях са на стационарно лечение. Понастоящем са хоспитализирани общо 321 души, като 40 от тях са в интензивни отделения.

За съжаление от началото на пандемията в страната са починали 74 души, от които и двама лекари.

Календар
Обявления
Асоциация по В и К
EUROREGION DANUBIUS

АКТУАЛНО

Достъп до информация
Профил на купувача

Антикорупционна кутия
Полезни връзки

 

 

 

Достъпност
Областна администрация - Русе
Web design & SEO by Zashev Design