Търсене
РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
Областна администрация на Област Русе
Новини

ОБЩИНА ИВАНОВО ОТБЕЛЯЗА 40 ГОДИНИ ОТ ОСНОВАВАНЕТО СИ

събота 30 март 2019

Заместник областният управител на област Русе г-н Свилен Иванов беше сред гостите на тържественото честване, посветено на 40-та годишнина от създаването на община Иваново.

Той поздрави кмета г-н Георги Миланов и му пожела здраве и сили, с които да работи все така активно за просперитета на общината, като продължи да я превръща в едно модерно и европейско място. Заместник областният управител връчи и поздравителен адрес на г-н Миланов и на председателя на Общинския съвет г-н Мариан Драшков от името на областния управител г-н Галин Григоров.

В приветствието си към присъстващите кметът на Община Иваново отбеляза, че създаването на една община е паметен момент, не само за политическия елит, но и в чисто житейски план, защото от всички институции българската община е най – близо до хората.

„Тя е призвана да решава проблеми и да създава качествена среда в региона. Постигнатото е предизвикателство за нас да бъдем по-отговорни и да полагаме още повече усилия, за да се радваме на нови успехи.” добави още г-н Миланов.

По време на събитието с едноминутно мълчание беше почетена паметта на бивши кметове и общински съветници, допринесли за развитието на община Иваново.

Сред официалните лица бяха още народният представител г-н Пламен Нунев, директорът на областната дирекция по земеделие и гори г-жа Борислава Братоева, кметове и общински съветници от региона.

В края на тържеството местни самодейци зарадваха присъстващите с характерни фолклорни песни и танци. В тържеството се включи и Фолклорен танцов театър „Найден Киров“, който представи на сцената най-новата си танцова постановка, базирана на обичая „Джамал“ от местното село Кошов.

Календар
Обявления
Асоциация по В и К
EUROREGION DANUBIUS

АКТУАЛНО

Антикорупционна кутия

Профил на купувача
Достъп до информация
Полезни връзки

 

 

 

Достъпност
Областна администрация - Русе
Web design & SEO by Zashev Design