Търсене
РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
Областна администрация на Област Русе
Новини

ОБЩИНА ЦЕНОВО НАВЪРШИ 40 ГОДИНИ ОТ СЪЗДАВАНЕТО СИ

вторник 02 април 2019

Областният управител на област Русе г-н Галин Григоров и неговият заместник г-н Свилен Иванов бяха сред официалните гости на днешния празник в община Ценово, посветен на нейния 40-годишен юбилей.

Г-н Григоров удостои кмета д-р Петър Петров със значка за цялостен принос в развитието на общината, като му пожела здраве и сили, с които да продължава да отстоява интересите на местното население. Също така областният управител изрази и удовлетвореност от съвместните инициативи между ръководената от него институция и Община Ценово, сред които е и реализирането на съвместен проект, целящ повишаване капацитета за сътрудничество и ефективността на публичните институции в сфери като регионалните инвестиции и зелената енергетика.

Богатата празнична програма включваше изпълнението на песента „Роден край“ от известния български изпълнител на народни песни Цветан Банев, който е родом от Ценово, както и множество танци и песни от децата от Детска градина „Баба Тонка“

Кулминация в програмата беше спектакъла, изнесен от Фолклорен танцов театър „Найден Киров“.

Тържествата ще продължат през целия ден, като малко по-късно се очаква и кметът д-р Петър Петров да отличи заслужили жители на Ценово със званието „Почетен гражданин“.

Празникът беше уважен от още множество гости, сред които и народните представители г-жа Светлана Ангелова, д-р Андриан Райков, г-н Искрен Веселинов, кметове на кметства и общински съветници от региона, директорът на Дирекция „Обществен ред и сигурност“ към Община Русе г-н Спасимир Димитров, директорът на РДПБЗН комисар Димитър Павлов, генералният консул на Русия в Русе г-н Андрей Громов, председателят на Русенската стопанска камара проф. дтн. Красимир Ениманев, изпълнителният директор на Асоциация "Еврорегион Данубиус" г-жа Лили Ганчева, както и множество представители на румънската страна. 

Календар
Обявления
Асоциация по В и К
EUROREGION DANUBIUS

АКТУАЛНО

Антикорупционна кутия

Профил на купувача
Достъп до информация
Полезни връзки

 

 

 

Достъпност
Областна администрация - Русе
Web design & SEO by Zashev Design