Търсене
РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
Областна администрация на Област Русе
Новини

ОБРЪЩЕНИЕ НА ОБЛАСТНИЯ УПРАВИТЕЛ НА ОБЛАСТ РУСЕ ПО СЛУЧАЙ 144-ТА ГОДИШНИНА ОТ ПОДВИГА НА ЧЕРВЕНОВОДСКАТА ЧЕТА

събота 07 септември 2019

УВАЖАЕМИ ЧЕРВЕНОВОДЧАНИ,

СКЪПИ ГОСТИ И ПРИЯТЕЛИ,

Историята ни е изпълнена с множество примери на родолюбие и подвизи в името на България! Сред тях е и героизма на комитите от Червеноводската чета, за които копнежът по свободата се оказа много по-силен от ятагана на поробителя! Те превърнаха съдбата на народа в своя лична, а подвигът им не беше напразен, защото в последните минути от живота си мислеха не за себе си, а за бъдещите поколения, знаейки, че скоро ще успеят да счупят оковите, наложени от поробителя!

Нека помним и предаваме техните завети, защото именно те доказаха, че промяната е възможна, но само тогава, когато националният идеал е единствената мяра пред дръзналите да съградят едно свободно и справедливо общество!

За да продължим и днес да заемаме мястото, което историята ни е отредила, то трябва да си припомним, че предците ни бяха водени от безкористен патриотизъм, изразяващ се в непримирима жажда за свобода и безкрайна обич към родината!

Уважаеми госпожи и господа,

Радостен съм, че за трета поредна година единственият по рода си Комитски събор ни събра отново, за да почетем паметта на храбрите българи, които не се бояха от смъртта, защото угнетените им сърца не можеха повече да търпят варварството на тираните!

Гордейте се, че сте българи и пазете българското, тъй като най-големият позор за всяка нация е опитът за преиначаване на историческите факти, на съдбите на останалите в народната памет с онова що са сторили в най-мрачните години от съществуването ни!

Знайте, че днешните ни постъпки са в основата на бъдещето на следващите поколения и след години историята и народната памет ще бъдат тези, които ще говорят за нас!

Помнете, че ще пребъдем като народ тогава, когато сме единни, защото единството ражда сила!

Пожелавам Ви здраве и устременост във всяко Ваше дело в името на свободна, обединена и независима България!

ГЕРОИТЕ НЕ УМИРАТ!

ДА ЖИВЕЕ БЪЛГАРИЯ!

 

Галин Григоров

Областен управител на област Русе

        

 

Календар
Обявления
Асоциация по В и К
EUROREGION DANUBIUS

АКТУАЛНО

Достъп до информация
Профил на купувача

Антикорупционна кутия
Полезни връзки

 

 

 

Достъпност
Областна администрация - Русе
Web design & SEO by Zashev Design