Търсене
РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
Областна администрация на Област Русе
Новини

ОБРЪЩЕНИЕ НА ОБЛАСТНИЯ УПРАВИТЕЛ НА ОБЛАСТ РУСЕ ПО СЛУЧАЙ 116-ТА ГОДИШНИНА ОТ ИЛИНДЕНСКО-ПРЕОБРАЖЕНСКОТО ВЪСТАНИЕ

петък 02 август 2019

УВАЖАЕМИ ЖИТЕЛИ НА ОБЛАСТ РУСЕ,

СКЪПИ СЪГРАЖДАНИ,

Преди 116 години предците ни от Тракия и Македония доказаха, че пътят към свободата е постижим, когато сме единни и когато изповядваме общовалидните принципи на достойнство, свобода и патриотизъм – ценности, водили и съхранили народа ни във времена на потисничество, погром и страдание!

Трудно е да се каже каквото и да е в ден като днешния, но едно е сигурно, че Илинденци и Преображенци следваха велик идеал и се превърнаха в реалисти на бъдещето!

Дати като днешната утвърждават ценностите, които ни вдъхновяват, защото винаги значение ще има какво се случва тук и сега, както и решенията, които вземаме в този момент!

Избитите, оставените без подслон, принудените да напуснат своя дом – всички те повярваха и направиха своя избор! Нека днес, когато скланяме чела пред тяхното родолюбие и героизъм и когато погледът ни се изпълва едновременно с болка и гордост, си припомним как нашите предшественици са отговаряли на предизвикателствата на историята! Нека следваме техния завет, като честта и доблестта бъдат винаги водещи за нас!

ВЕЧНА СЛАВА НА ГЕРОИТЕ!

ДА ЖИВЕЕ БЪЛГАРИЯ!   

 

ГАЛИН ГРИГОРОВ

Областен управител на област Русе

Календар
Обявления
Асоциация по В и К
EUROREGION DANUBIUS

АКТУАЛНО

Достъп до информация
Профил на купувача

Антикорупционна кутия
Полезни връзки

 

 

 

Достъпност
Областна администрация - Русе
Web design & SEO by Zashev Design