Търсене
РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
Областна администрация на Област Русе
Новини

ОБРЪЩЕНИЕ НА ОБЛАСТНИЯ УПРАВИТЕЛ НА ОБЛАСТ РУСЕ ПО ПОВОД 143-ТА ГОДИШНИНА ОТ АПРИЛСКОТО ВЪСТАНИЕ

събота 20 април 2019

СКЪПИ СЪГРАЖДАНИ,

УВАЖАЕМИ ЖИТЕЛИ НА ОБЛАСТ РУСЕ,

Преди 143 години съдбата на българския народ беше променена завинаги! Априлското въстание е свидетелство за гордия ни национален дух, дух не поддал се на изпитанието на времето, дух по-силен от ятагана на поробителя! То е олицетворение на политическата зрялост на народа, връх в революционното ни дело и висш момент на демокрация!

Априлци бяха млади, но непокорни! Те изгоряха в пожарите на въстанието, с кръвта си оплискаха зидовете на манастира в Дряново, увиснаха на бесилките, но тяхната кръв бе тази, която изписа огнената дума Свобода върху зида на църквата в Батак!

Те ни завещаха безценни уроци по патриотизъм, героизъм, жертвоготовност, достойнство и демократизъм! Те доказаха, че именно времето на погрома и страданието ражда истинската устойчивост, устойчивост толкова силна, че дори когато са смачкани от побоища, те все така упорито вярват в правото на идеалите си!

Често се пише и говори за първите, но в историческите процеси пръв не може да има! Винаги пред този пръв са наредени цяла редица предшественици!

Поклон през хилядите мъченици от славната Априлска епопея, пожертвали живота си, за да я има България!

ДА ПРЕБЪДЕ БЪЛГАРИЯ!

 

ГАЛИН ГРИГОРОВ

Областен управител на област Русе

Календар
Обявления
Асоциация по В и К
EUROREGION DANUBIUS

АКТУАЛНО

Антикорупционна кутия

Профил на купувача
Достъп до информация
Полезни връзки

 

 

 

Достъпност
Областна администрация - Русе
Web design & SEO by Zashev Design