Търсене
РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
Областна администрация на Област Русе
Новини

ОБОСОБЯВАТ МЯСТО ЗА СПИРАНЕ И ИЗЧАКВАНЕ ЗА ПОВЕЧЕ ОТ 120 КАМИОНА НА БУЛЕВАРД „БЪЛГАРИЯ“, КОЕТО ДА РЕШИ ПРОБЛЕМА СЪС ЗАДРЪСТВАНИЯТА НА ДУНАВ МОСТ

сряда 05 февруари 2020

До две седмици се очаква да бъде обособено място за спиране и изчакване на бул. „България“, с капацитет за повече от 120 камиона. Това стана ясно от провелата се днес среща между областния управител Галин Григоров, неговите заместници Валентин Колев и Свилен Иванов и съответно представители на институциите на държавната и местна власт относно проблемите при престрояването на товарните автомобили на пътя от Силистра към Русе в посока ГКПП „Дунав мост“.

Теренът, където ще бъде съответното място за спиране и изчакване е с площ около 2.2 км. и е между бензиностанция „Еко“ на бул. „България“ и спирката на градския транспорт, намираща се преди разклона за Николово. На мястото ще бъдат поставени указателни табели и светофарни уредби, които да регламентират пропускането на товарни автомобили към гранично контролно-пропускателния пункт. Ще има и дежурни екипи на пътна полиция, които заедно с помощта на Специализираното звено за контрол, охрана, обществен ред и сигурност ще съблюдават за спазването на нововъведените правила.

Също така ще бъдат предприети мерки локалното платно, намиращо се в дясно от бул. „България“, което е приблизително с дължина от 500 метра, да може да се използва от товарните автомобили за изчакване.

Всичко това се очаква да спомогне колоните от чакащи тирове да бъдат преместени от трасето Русе – Мартен и да изчакват на обособените за това места на бул. "България".

Областният управител припомни още, че до Великденските празници на румънска територия се очаква пускането на ново трасе с по три летни както за леките автомобили, така и за тежкотоварните, което означава, че общо седем ленти ще са за преминаването на коли, микробуси и автобуси и шест за товарни автомобили.

„Единственото трайно решение на проблема със задръстванията и трудностите при преминаването на ГКПП „Дунав мост“ ще бъде изграждането на чаканата от всички от нас магистрала между Русе и Велико Търново, както и построяването на нов мост между Русе – Гюргево. Към момента е готов идейният проект, а в следващите няколко месеца се очаква възлагане и на работния проект. Надявам се в най-кратки срокове това, което беше спряно за изпълнение, заради обжалванията в съда най-сетне да се случи и да стартират дейностите по изграждане на магистралата. Тогава въобще няма да коментираме настоящите проблеми, защото там има предвидени площадки за отдих, съгласно всички съвременни изисквания.“ допълни още Григоров.

Календар
ИЗБОРИ 2021

Обявления
Асоциация по В и К
EUROREGION DANUBIUS

АКТУАЛНО

Достъп до информация
Профил на купувача

Антикорупционна кутия
Полезни връзки

 

 

 

Достъпност
Областна администрация - Русе
Web design & SEO by Zashev Design