Търсене
РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
Областна администрация на Област Русе
Новини

ОБМИСЛЯТ ОСВОБОЖДАВАНЕТО НА ОПРЕДЕЛЕНИ ПЪТНИ УЧАСТЪЦИ В РУСЕНСКО ОТ ВИНЕТНИ ТАКСИ

петък 06 март 2020

Към момента единствено в общините Русе и Ценово се планира освобождаване от винетна такса на определени участъци от републиканската пътна мрежа на територията на областта, като те тепърва предстои да бъдат конкретизирани. Това стана ясно от проведената по-рано през деня среща между областния управител Галин Григоров, неговия заместник Валентин Колев и отговорните за това институции от региона.

Необходимо е да се има предвид, че освобождаването от винетна такса е свързано с финансов ресурс за поддържане на конкретната отсечка, който  трябва да бъде осигурен от страна на съответната община. За да може посоченото да се случи трябва първо кметът на населеното място да изпрати писмо до Агенция „Пътна инфраструктура“, в което детайлно да опише мотивите си и техническите координати на определената отсечка, като преди това с цел избягване допускане на грешка и скъсяване на времето за реакция техническите данни трябва да бъдат съгласувани с Областното пътно управление. Едва след това може да се премине към подписване на споразумение между двете институции.

Идеята за освобождаване от винетна такса по никакъв начин не изключва заплащането на тол такса, тъй като тя важи за всички моторни превозни средства над 3.5 тона, докато винетките са единствено и само за леките автомобили.

Календар
Обявления
Асоциация по В и К
EUROREGION DANUBIUS

АКТУАЛНО

Достъп до информация
Профил на купувача

Антикорупционна кутия
Полезни връзки

 

 

 

Достъпност
Областна администрация - Русе
Web design & SEO by Zashev Design